Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Ηρωική Νήσο Κάσο - Σύμβολο της θυσίας και της αναγέννησης

Στην Κάσο βρέθηκε σήμερα Δευτέρα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλες τις περιοχές της χώρας για τον καλύτερο συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Ερχόμενοι στην ηρωική νήσο Κάσο αισθανόμαστε ότι είναι μια ιεροτελεστία είναι μία μύηση σε αυτό το σύμβολο του αγώνα της θυσίας και της αναγέννησης. Οι Κασιώτες έδωσαν πολλά, το βιός τους τα καράβια τους το 1821, βοήθησαν την άλλη Ελλάδα και έπεσαν στιγμιαία σε μία άνιση αναμέτρηση αλλά αναγεννήθηκαν όπως ο φοίνικας της Ελληνικής μυθολογίας. Και ήρθαμε στην Κάσο γιατί πρωτοπορεί στο να δημιουργήσει τις βάσεις για εναλλακτική ενέργεια σ’ αυτό το νησί. Έχει κάνει προτάσεις που θυμίζουν το παρελθόν τους με περηφάνια και τιμή στους εχθρούς αλλά σκέφτεται και το μέλλον».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κα. Αγγελοπούλου που συναντήθηκε με το δήμαρχο Κάσου, Μιχάλη Ερωτόκριτο και την Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου, Καλλιόπη Νικολαΐδου. Ο κ. Ερωτόκριτος μεταξύ των άλλων πρότεινε μία σειρά δράσεων για το 2021όπως, η ηρωική νήσος Κάσος η ιστορία στην άκρη του χάρτη, ένα βιβλίο για την ιστορία του νησιού, κατασκευή μνημείου του Κασιώτη ήρωα του 1821 Μάρκου Μαλλιαράκη, καθώς επίσης και την ίδρυση στο νησί σχολής καραβομαραγκός σε επίπεδο ΙΕΚ.

Η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη της στην Κάσο το δημαρχείο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου συναντήθηκε από φορείς του νησιού και έγινε ανταλλαγή δώρων, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο και σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι της Κάσου. Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος υπογράμμισε: «Στον αγώνα της εθνικής μας παλιγγενεσίας η Κάσος και οι Κασιώτες βρέθηκαν όχι τυχαία στην πρωτοπορία και έφτασαν να πληρώσουν βαρύ τίμημα για την ολόψυχη συμμετοχή τους σε αυτόν, με το τραγικό ολοκαύτωμα του νησιού τους που συντελέσθηκε στις 7 Ιουνίου του 1824 με πάνω από 3.000 νεκρούς».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...