Η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου τιμά την μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στις 18 Μαρτίου συμπληρώνονται 87 χρόνια από το θάνατο του Ελευθέριου Βενιζέλου (1936) στο Παρίσι. Του πολιτικού που σημάδεψε την πολιτική ζωή της Ελλάδος σε μια ιδιαίτερα πολυτάραχη εποχή. Ήταν ο ποιητής της πολιτικής, ο μεγάλος οραματιστής, ο εμψυχωτής του λαού μας σε κρίσιμες εθνικές στιγμές. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε πραγματικότητα το εθνικό όραμα της ελληνικής φυλής. Έθεσε τα θεμέλια για μια Ελλάδα των πέντε  θαλασσών και των δύο ηπείρων, σεβαστή στους φίλους της  και υπολογίσιμη από τους εχθρούς της. 

Με τη μεγαλωσύνη και το πάθος του για την αναγέννηση της πατρίδας μας, πέρασε στο πάνθεο της ελληνικής ιστορίας ως ο άξιος ταγός της μοίρας του τόπου μας.

Η Ρόδος έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο όταν το Μάρτιο του 1935 κυνηγημένος από τους αντιπάλους τους έφυγε από την Ελλάδα για τη Γαλλία όπου και πέθανε τον επόμενο χρόνο. Η Ρόδος ήταν το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης που τον αποχαιρέτισε σ’ αυτό το, χωρίς επιστροφή, ταξίδι του.

Ταξιδεύοντας από την Κρήτη για την Ιταλία, έφθασε στη Ρόδο στις 15 Μαρτίου 1935 και στις 17 έφυγε για το εξωτερικό.

Η μνήμη του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου θα τιμηθεί από την Αδελφότητα Κρητών στη Ρόδο την Κυριακή 12 Μαρτίου με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου (Μητρόπολη). Για τον Ελευθέριο Βενιζέλο θα μιλήσει ο κ. Γιώργος Κεσίσογλου.

 Μετά το πέρας της λειτουργίας θα γίνει κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ελευθέριου Βενιζέλου και αμέσως μετά θα προσφερθεί κρητικό κέρασμα στη Στέγη της Αδελφότητας Κρητών (Πατρ. Αθηναγόρα 28 Ρόδος).

    

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...