Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου έκοψε την πίτα της - Καμπουράκης: Το success story της Ελλάδας είναι ο τουρισμός

Δελτίο Τύπου
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΞΡ:
«Η Ρόδος κι ο τουρισμός είναι ένα»

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στα γραφεία της Ένωσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ξενοδόχοι του νησιού μας.
Τυχερός της κοπής αναδείχθηκε και εφέτος ο Στάθης Μανούσος, που δέχτηκε τις ζεστές ευχές όλων των παρευρισκομένων.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Αντώνης Καμπουράκης υπογράμμισε την κομβική συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου στην ανάταξη της εθνικής αλλά και της τοπικής οικονομίας. «Το success story της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Αυτός έφερε πραγματικά λεφτά στην πραγματική οικονομία, αυτός άλλαξε το κλίμα, αυτός έδωσε την ανάσα που χρειαζόταν η εθνική οικονομία, για να μπορέσει να ελπίζει βάσιμα σε μια καλύτερη προοπτική μέσα στο 2014» σημείωσε  χαρακτηριστικά.
Συμμεριζόμενος τη διάχυτη ανησυχία-αγωνία που μονοπώλησε τις συζητήσεις μεταξύ των παρισταμένων ξενοδόχων, «μη γίνει κάτι στραβό και αλλάξει το κλίμα, που δείχνει μια καλή σεζόν», ο Πρόεδρος της ΕΞΡ  ευχήθηκε να πάει καλά η χρονιά, καθώς  όπως είπε,  «θα είναι καλό για όλους τους Ροδίτες».  
Στο ίδιο πνεύμα, αναφερόμενος ειδικότερα στη Ρόδο, ο κ. Καμπουράκης τόνισε, πως οι Ροδίτες ξενοδόχοι ανταποκρίνονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στις ανάγκες που έχει η τοπική κοινωνία αυτή την κρίσιμη περίοδο κι έδωσε ως απτό παράδειγμα την πρωτοβουλία της ΕΞΡ να προχωρήσει στη σύναψη τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία.
Και κατέληξε λέγοντας:  «Η   Ρόδος και ο τουρισμός είναι ένα πράγμα και όχι δύο. Το καλό, η ευημερία, η πρόοδος του τόπου μας είναι με τον τουρισμό».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...