Ημερίδα: Ιδιωτικοποιήσεις-ανάπτυξη για ποιόν;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες), χρυσοφόρων ακινήτων, των παραλιών, της ενέργειας, του νερού, των σκουπιδιών, όποιας δραστηριότητας μπορεί να φέρει άμεσα και μέγιστα κέρδη για το κεφάλαιο.
Για το νησί μας, το μέγεθος η έκταση και το βάθος των ιδιωτικοποιήσεων παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Η  γεωστρατηγική θέση της Ρόδου, η δυνατότητα αποκόμισης άμεσων κερδών, η ακριβής και πλήρης καταγραφή λόγω του κτηματολογίου της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για προσέλκυση των επιχειρηματικών ομίλων.
Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ανταγωνίζεται για τα φιλέτα έχοντας δεδομένα τα δεσμά που επέβαλαν  Ε.Ε. και Ελληνικές κυβερνήσεις στους εργαζόμενους με την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, την εντατικοποίηση την συνεχή υποβάθμιση των παροχών υγείας, της παιδείας κλπ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της απελευθέρωσης της αγοράς, αυτή είναι η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, βασικές αρχές της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την πραγματικότητα αυτή προσπαθούν να συσκοτίσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να μερεμετίσουν το σημερινό σύστημα δήθεν για να το κάνουν δικαιότερο. Ενώ λοιπόν από τη μια παρουσιάζουν τα γεγονότα, από την άλλη καλύπτουν την ουσία και το περιεχόμενό τους, περιοριζόμενοι στην διαδικασία των  ιδιωτικοποιήσεων, στο ξεπούλημα, στο χρέος, στους ανίκανους πολιτικούς.
Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη μιας ουσιαστικής ανάλυσης και τοποθέτησης στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων από την πλευρά των συμφερόντων του ίδιου του λαού.
Η Τ.Ε. Νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ, για το σκοπό αυτό διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ», όπου με σημαντικές εισηγήσεις θα γίνει προσπάθεια να τεθούν όσον το δυνατόν περισσότερες πλευρές του θέματος και να συζητηθούν. Τι ιδιωτικοποιείται στη Ρόδο, ποια είναι η οικονομική πλευρά τους, οι στρατηγικές του κεφαλαίου, ποιος ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης, το παράδειγμα του γκολφ, το θεσμικό πλαίσιο, ο ρόλος των ΚΟΙΝΣΕΠ των Μ.Κ.Ο., ποιόν εξυπηρετεί αυτή η ανάπτυξη, σε ποια κατεύθυνση πρέπει να στραφεί ο αγώνας των εργαζομένων;
Καλούμε όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν τους την Παρασκευή 18 Ιούλη,  στις 7μμ, στο Ακταίον.
Ρόδος 14-7-2014

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...