"Εφυγε" ο Σπύρος Παγκάς, δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής Ροδιακής και Γνώμης

Σήμερα τα ξημερώματα εφυγε απο τη ζωή σε ηλικά 74 ετών, ο Σπύρος Παγκάς, δημοσιογράφος πρώην διευθυντής των τοπικών εφημερίδων της Ρόδου "Ροδιακής"" και "Γνώμης". Ο Σπύρος έδινε μάχη με τη ζωή τον τελευταίο μήνα στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρόδου αλλά δεν τα κατάφερε. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλημα το οποίο και τον οδήγησε στο θάνατο. Επι πολλά χρόνια στη πρώτη γραμμή της δημοσιογραφίας, με το χαμόγελο τη καλοσύνη και το χιούμορ που τον διέκριναν. Υπήρξε επι σειρά ετών διευθυντής στις εφημερίδες Ροδιακή και Γνώμη. 

Παραθέτουμε ενα σύντομο βιογραφικό όπως καταγράφεται απο τη Ροδιακή, την εφημερίδα που υπηρέτησε πολλά χρόνια με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό: "Ξεκίνησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής. Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε από όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του.

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων που ξέσπασαν στο νησί μας τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, με ήθος, με συνέπεια, με επαγγελματική ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες από πολλές απόψεις.

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1946. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα .

Είχε εξαιρετικό χιούμορ και ήταν άνθρωπος της παρέας, του γλεντιού και είχε αδελφικούς φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ιδιαίτερη του λατρεία, ο Ολυμπιακός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ". Σπύρο μας σε αποχαιρετούμε με πολλή αγάπη και σεβασμό

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...