Εργαζόμενοι ΡΟΔΑ: Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή  το δημοσίευμα  της Κυριακής 1ης Δεκεμβρίου της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που αφορά την δημοσίευση λίστας 29 δημοτικών επιχειρήσεων στις οποίες πρόκειται να εφαρμοστεί η τακτική του «ξαφνικού θανάτου» στην οποία λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργαζομένων  και εκδίδει την εξής ανακοίνωση:

- Οι εργαζόμενοι της μοναδικής  Κοινωφελούς Δημοτικής  Επιχείρηση του νησιού που δημιουργήθηκε βάσει του Ν. Καλλικράτη  θα αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο κλείσιμο της Επιχείρησης  και αυτό ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ.

-          Εκφράζουμε την απορία και την αγανάκτησή μάς για την σκοπιμότητα αυτού του δημοσιεύματος και ΓΙΑΤΙ και με ποια κριτήρια μία επιχείρηση που απασχολεί 70 αορίστου χρόνου εργαζόμενους  και περίπου 30 συμβασιούχους και ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ αλλά αντίθετα εξυπηρετεί και επιτελεί κοινωφελές έργο, θα πρέπει να οδηγηθεί στον αφανισμό.

-          Επιπλέον  θα πρέπει να αναφερθεί ότι εκτός από τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των ντόπιων και των επισκεπτών, η Δημοτική επιχείρηση είναι παρόν σε κάθε έκτακτο συμβάν όπως πυρκαγιές, πλημμύρες,  συνδράμει  και υποστηρίζει τον Δήμο και τις δομές του σε κάθε δραστηριότητά του, χωρίς κανένα όφελος. Δεν ωφελεί να αναφέρουμε τι εξυπηρετεί η ΡΟΔΑ.

Αυτοί που γνωρίζουν καταλαβαίνουν.

-          Έχουμε την  αίσθηση ότι η όποια επιλογή γίνεται χωρίς πραγματική αξιολόγηση,   με μοναδικό κριτήριο τη συμπλήρωση των αριθμών απολύσεων κατ’ απαίτηση της τρόικας και όχι την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας υγιής επιχείρησης.

-          Δηλώνουμε ότι η Επιχείρηση υπάρχει και εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού από το 1951 και έχει προσφέρει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στην κοινωνία του τόπου μας.

-          Επειδή οι κρατούντες προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει για εμάς όχι απλά η δουλειά μάς αλλά  όλη η ύπαρξή μας  θα πράξουμε ότι θεωρούμε ότι μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει αλλά και να μπλοκάρει κάθε είδους σκοπιμότητες που υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν.

-          Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση ότι από τη Δευτέρα 2-12-2013 θα γίνει κατάληψη των εγκαταστάσεων και δεν θα  πραγματοποιηθεί καμία δραστηριότητα της επιχείρησης. Ζητάμε ακόμη την κατανόηση του επιβατικού και του κοινού γενικότερα. Δεν είναι στις προθέσεις μας να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά απλά,

-          ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

-          ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

-          ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ..

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΝΤΟΥΔΑΚΗΣ                                               ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΕΛΙΜΑΣ                       

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...