Εργαζόμενοι ΕΡΑ Ρόδου: ΟΧΙ στην κατάργηση της ΕΡΤ - ΟΧΙ στην κατάργηση της ΕΡΑ Ρόδου

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων της ΕΡΑ Ρόδου ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ρόδου, τα πρώτα θύματα της πραξικοπηματικής πολιτικής της κυβέρνησης που θέλει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο βωμό του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης του δημόσιου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλώνουμε ότι δεν σκοπεύουμε να αναστείλουμε τη λειτουργία του Ρ/Σ Ρόδου – Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου.

Ενός σταθμού που εκπέμπει ανελλιπώς από το 1954 στα FM στις συχνότητες 92,7 και 93,1 για τη Ρόδο, 98,4 για την Κω και νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδ/σου, ενώ χάρη στον πομπό των Μεσαίων η φωνή της ΕΡΑ μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας (Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησος κ.α.) στην Κύπρο, τη βόρεια Αίγυπτο και φυσικά στη γειτονική Τουρκία. Σημειώνεται ότι ακόμα και μεγάλα νησιά της Δωδ/σου όπως είναι η Κως, δεν διαθέτουν άλλο ραδιοφωνικό σταθμό με τοπικό ενημερωτικό πρόγραμμα, ενώ είναι η μοναδική ελληνική φωνή που ακούγεται στα απέναντι παράλια, τη στιγμή που η ακριτική περιοχή της Δωδ/σου «βομβαρδίζεται» από τουρκικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη μπάντα των FM. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοτιοανατολικότερο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Καστελλόριζο, από τις 11 Ιουνίου ακούει ΜΟΝΟ τουρκικά.

Σε μια εποχή άκρατου ανταγωνισμού στο οπτικοακουστικό τοπίο με έντονες πιέσεις εμπορευματοποίησης του ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, το δημόσιο ραδιόφωνο και πιο συγκεκριμένα ο Ρ.Σ. της Ρόδου αποτελεί εγγύηση για τη ψύχραιμη, έγκυρη και χωρίς σκοπιμότητες και δεσμεύσεις ενημέρωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στηρίζοντας κάθε εθελοντική συλλογική προσπάθεια.

Ποιο μπορεί να είναι, αλήθεια, το ταμειακό όφελος για το Κράτος από την παύση λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού που από το 1954 μέχρι και σήμερα παρέχει το πολύτιμο αγαθό της πληροφόρησης των νησιωτών, με το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό; Αδυνατούμε να μετρήσουμε τα όποια πιθανά δημοσιονομικά κέρδη από την κατάργηση της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ σε ένα από τα πλέον ευαίσθητα σημεία της Ελληνικής παραμεθορίου. Το ελάχιστο οικονομικό όφελος αυτής της επιλογής δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη στέρηση του στοιχειώδους δικαιώματος των Ροδιτών και των Δωδεκανησίων, να επικοινωνούν, να ακούγεται η φωνή τους και να ενημερώνονται για όσα τους αφορούν, ζώντας μόλις μια ανάσα από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ είναι το «βήμα» του ακρίτα που ζει στην παραμεθόριο. Αυτήν την αποστολή έχει αναλάβει και φέρνει εις πέρας επί δεκαετίες. Κάθε σκέψη ακύρωσης αυτής της αποστολής θεωρείται αδιανόητη.

Οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ απαιτούμε την ενεργή στήριξη όλων των τοπικών αρχών, των θεσμικών και κοινωνικών φορέων (πρωτίστως των βουλευτών και των αιρετών εκπροσώπων μας στην Αυτοδιοίκηση, Τοπική και Περιφερειακή) για να μην καταργηθεί η ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ.

Απαιτούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε κυβερνητικό επίπεδο, για να παραμείνει η ΕΡΑ Ρόδου, όχι ένας απλός αναμεταδότης του κέντρου, αλλά ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Η ευθύνη για τυχόν κατάργηση του Ρ/Σ Ρόδου, θα βαρύνει πλέον όλους.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

Αθανασίου Γεώργιος Αχής Γιάννης Βάλλα Μαρία Βενιανάκη Ρένα Βερβέρογλου Πίτσα Γαβριλιώτη Μαριέττα Διαμαντής Διαμαντής Μαϊλη Μπέττυ Μέγα Χριστίνα Μιαούλης Αριστείδης Μπαλής Γεώργιος Σαμαράς Θανάσης Τζιτζίκος Βασίλης Τσιμέττα Σταματία Χριστοφάκης Μανώλης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...