Επιστολή διαμαρτυρίας για το γηπεδικό!

Την παρακάτω επιστολή έχει αποστείλει το Δ.Σ. του Α.Σ. Καρπάθου Ποσειδών, στους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με το γηπεδικό ζήτημα της ομάδας. 
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη

Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Καρπάθου-Κάσου κ. Μ. Ερωτόκριτο
Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μ. Χανιώτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτές Δωδεκανήσου
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Γ. Νισύριο
Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Πηγαδίων κ. Γ. Χαλκιά
Πρόεδρο ΚΟΠΑΠ Δήμου Καρπάθου κ. Γ. Χατζηκουτσό
Τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους
Δωδεκανησιακά ΜΜΕ


ΘΕΜΑ:

“Γηπεδικό
πρόβλημα Α.Σ.Κ. «Ποσειδών»-Υλοποίηση Δημοτικού Γηπέδου Πηγαδίων Καρπάθου»
 

Το περασμένο Σάββατο (12/10) η μία και μοναδική ομάδα της Καρπάθου, που εκπροσωπεί το νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου, έκανε ολόκληρη την ποδοσφαιρική και αθλητική Ρόδο να «τρίβει τα μάτια της» από την οργάνωση, την απόδοση και τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου μας. Η απόδοση της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο παιχνίδι με την Ομόνοια Γενναδίου και η εκκωφαντική νίκη σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη λειτουργία του νέου μας site το οποίο  λειτουργεί πιλοτικά και προσπαθεί να προβάλει στο σύνολο τις δράσεις του συλλόγου μας, ανάγκασαν τα περισσότερα Μέσα της Δωδεκανήσου, έντυπα και ηλεκτρονικά, να ψάχνουν να μάθουν για το «φαινόμενο» Ποσειδώνα Καρπάθου. Για μια ομάδα ασήμαντη μέχρι πρότινος, που απασχολούσε μόνο τους εντός Καρπάθου κατοίκους και περνούσε απαρατήρητη από το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο.  Αυτό που δεν έμαθαν ωστόσο όσοι αυτές τις μέρες ασχολήθηκαν μαζί μας, είναι ότι είμαστε σχεδόν «άστεγοι» και ψάχνουμε έναν ανθρώπινο χώρο άθλησης για να στεγάσουμε τα παιδιά μας, τις ιδέες μας, το όραμα μας για τον αθλητισμό και την κοινωνία και το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει στον αθλητικό και κοινωνικό τομέα. 

Και αυτό γιατί το Δημοτικό Στάδιο Καρπάθου έχει καταστεί πλέον ακατάλληλο για χρήση, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης και δε μπορεί σε καμία περίπτωση να φιλοξενήσει παιχνίδια της ομάδας αλλά ούτε και το τεράστιο αθλητικό έργο που γίνεται σε επίπεδο ακαδημιών. Ταυτόχρονα η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Πηγάδια, στο χώρο που βρίσκεται το Δημοτικό Στάδιο, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας σε όλους τους τομείς, αφού τόσο οι ποδοσφαιριστές και ο γονείς των μικρών αθλητών, όσο και οι αγνοί φίλαθλοι, κάνουν διπλές και τριπλές σκέψεις για να παραστούν στις δράσεις του συλλόγου στο συγκεκριμένο χώρο, μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και τα καύσιμα των αυτοκινήτων ακριβά, ειδικά στην άκρη της Ελλάδας που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. 
Ως εκ τούτου η ομάδα μας, από τα τζούνιορ έως την ομάδα των ανδρών, αναγκάζεται να αγωνίζεται στο «ξερό» Γήπεδο Πηγαδίων ή στα 5Χ5 λες και είναι ομάδα μίνι ποδοσφαίρου ενώ ταυτόχρονα θλιβερή είναι εικόνα των δίχως υπερβολή ματωμένων γονάτων των παιδιών των ακαδημιών μας που αναγκάζονται να καλύπτουν το πάθος τους, με προπονήσεις σε χωμάτινο τερέν, την ώρα που οι συναθλητές τους, αγωνίζονται σε γήπεδα πραγματικά στολίδια.
 
Όπως αυτό του Γενναδίου, το οποίο επισκεφτήκαμε ως ομάδα το περασμένο Σάββατο για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Είδαμε ένα γήπεδο σε ένα χωριό 60 χλμ νότια της Ρόδου, ένα γήπεδο στολίδι, ένα γήπεδο που σε κάνει να θες να υλοποιήσεις όποιο στόχο και αν έχεις βάλει και ζηλέψαμε. Η μάλλον αγανακτήσαμε. Αγανακτήσαμε γιατί στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα της Καρπάθου με 2.500 κατοίκους μόνιμο πληθυσμό και περισσότερα από 700 παιδιά, στο 2013 ακόμα περιμένουμε την υποχρέωση-υπόσχεση των υπευθύνων της αυθαίρετης καταστροφής του γηπέδου.
Και παρά τις ενέργειες μας ορισμένοι «γνωστοί-άγνωστοι» συνεχίζουν να τορπιλίζουν την προσπάθεια τοποθέτησης του συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδίων.
Καλούμε λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Περιφέρεια, Δήμο και Τεχνικές Υπηρεσίες, να φροντίσουν να ολοκληρώσουν την ΥΠΟΣΧΕΣΗ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς τα παιδιά και τη νεολαία του νησιού μας.
Δεν ζητάμε τίποτα που δεν μπορεί να υλοποιηθεί την περίοδο που στήνονται προκάτ γήπεδα ακόμα και σε πλατείες και παραλίες.
 Ζητάμε το αυτονόητο από την πολιτεία. Να διορθωθεί το λάθος που η ίδια έκανε με την καταστροφή του γηπέδου των Πηγαδίων.
Εμείς θα συνεχίσουμε, πιστοί στα ιδανικά μας να παλεύουμε, όχι για κύπελλα και μετάλλια, αλλά για τις αξίες και το όραμα μας που δεν είναι άλλο από το τροφοδοτούμε την κοινωνία με ΑΘΛΗΤΕΣ σε όλους τους τομείς. 
Θέλουμε λοιπόν τη στέγη που θα αποτελέσει φυτώριο ονείρων και δημιουργίας.  
 
ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 
ΤΟ Δ.Σ. του Α.Σ. Καρπάθου “Ποσειδών”
 

Μία ομάδα, ένα νησί, όλοι ΜΑΖΙ!

http://askposidon.blogspot.gr/

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...