Επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δ. Γάκη και Π. Κουρουμπλή στην Κάλυμνο και στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δ. Γάκη και Π. Κουρουμπλή
στην Κάλυμνο και στη Λέρο»

Τριήμερη επίσκεψη στην Κάλυμνο και στη Λέρο, πραγματοποίησαν από 23-25/09/2013, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Γάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α       Π. Κουρουμπλής, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεων κλιμακίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο Αιγαίο.
Οι βουλευτές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων και επαφών με φορείς της Καλύμνου και της Λέρου, αλλά και με απλούς πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν ενδελεχώς για τα προβλήματα άμεσης προτεραιότητας που αντιμετωπίζουν τα  δύο Αιγαιοπελαγίτικα νησιά. H ακριτική Ελλάδα, αποτελεί – δυστυχώς -  το πειραματόζωο της τρόϊκα - για «περικοπή δαπανών» και για «λιγότερο κράτος» που υλοποιεί η δικομματική κυβέρνηση, συνεχίζοντας να προκαλεί τις νησιωτικές κοινωνίες και οδηγώντας  σε διάλυση τον κρατικό μηχανισμό στα νησιά.
Οι βουλευτές, ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες στην Κάλυμνο, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι βουλευτές, συναντήθηκαν επίσης με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλη και τον Δήμαρχο Λέρου κ. M. Κόλια, από τους οποίους ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση με έμφαση στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των δομών Υγείας – Πρόνοιας.
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία Λέρου και Καλύμνου, όπου και διαπιστώθηκε δυστυχώς, σημαντική έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ παράλληλα ιδιαιτέρως έντονο είναι το πρόβλημα της απουσίας αγροτικών ιατρών στα δύο νησιά, έλλειψη που παρατηρείται και στα υπόλοιπα μικρά ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου. Όπως ενημέρωσαν τα στελέχη των μονάδων Υγείας οι βουλευτές, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έλεγχου από την αρχή της χρονιάς, σειρά ερωτήσεων  και αναφορών για την λήψη άμεσων μέτρων για να σταματήσει η αποδόμηση του εθνικού συστήματος υγείας στα Δωδεκάνησα.
Οι βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη παροχής κινήτρων στους υποψήφιους αγροτικούς ιατρούς –όχι απαραίτητα οικονομικής φύσεως- προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.  
Στην Κάλυμνο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής ΕΛΜΕ,  και αφού ενημερώθηκαν δήλωσαν τη στήριξή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν στην έδρα του, τον σεβ. Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, κ.κ. Παΐσιο καθώς και το Ναυτικό Μουσείο Καλύμνου.
Oι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους των ψαράδων της Καλύμνου και της Λέρου όπου και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας,  την  άδικη κατανομή της ποσόστωσης αλιείας στον τόνο, την απουσία υποδομών και ελεγκτικών μηχανισμών, την έλλειψη σε δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε θέματα αλιείας, καθώς και την καθυστέρηση  των διαδικασιών απόδοσης των επιδοτήσεων ανανέωσης των σκαφών.
 Οι δύο βουλευτές, συναντήθηκαν επίσης με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου και συζήτησαν διεξοδικώς τα προβλήματα των εμπόρων του νησιού καθώς και με το Σύλλογο ΑμεΑ Λέρου και ενημερώθηκαν για μια ακόμη φορά για τα προβλήματα που αφορούν τα ΚΕΠΑ και την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται τα ΑμεΑ.
Ο Δ. Γάκης και ο Π. Κουρουμπλής, επισκέφτηκαν επίσης το  Λιμεναρχείο Λέρου και το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού και συζήτησαν με τα στελέχη των δύο υπηρεσιών τα επίκαιρα αλλά και τα χρόνια προβλήματα των κλάδων, ειδικότερα αυτά με αυξημένο τοπικό ενδιαφέρον.
Ο Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε επίσης με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου. Στη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του ΚΘ-ΚΥ Λέρου, ενημέρωσαν τον βουλευτή Δωδεκανήσου για τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και για τις τεράστιες ελλείψεις της δομής, κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό και  ζήτησαν την παρέμβαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη λήψη μέτρων που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Θεραπευτηρίου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύτηκε για την ανάληψη κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το θέμα.
Τέλος, οι δύο βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α παραχώρησαν συνεντεύξεις τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενημερώνοντας τους κατοίκους της Καλύμνου και της Λέρου για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κλιμακίου και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε θέματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας.
Οι δύο βουλευτές, υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των δύο νησιών, με πρώτη προτεραιότητα το συγκοινωνιακό και τα θέματα υγείας και περίθαλψης. Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α επισήμαναν ότι οι δυσκολίες συγκοινωνιακής πρόσβασης, το μονοπώλιο των εταιρειών που καθιστούν τα εισιτήρια ασύμφορα καθώς και η έλλειψη ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου που να σέβεται τις τοπικές ιδιαιτερότητες, αποτυπώνουν με τον πιο έντονο τρόπο το φαινόμενο της ανισοπολιτείας στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου.

Το Γραφείο Τύπου
-.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...