Επίσκεψη μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολύπαθη Ιαλυσό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επίσκεψη μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολύπαθη Ιαλυσό»

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, τον Συντονιστή της Οργάνωσης Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας πόλεως Ρόδου Μπάμπη Ευθυμιάδη, και άλλα στελέχη του κόμματος, επισκέφτηκε χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου την Ιαλυσό.
Το κλιμάκιο περπάτησε στους δρόμους και μίλησε με τους πολίτες, που υπέφεραν από την βιβλική καταστροφή που έπληξε την περιοχή τους. Αφουγκράστηκε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, είδε την απόγνωση στα πρόσωπά των κατοίκων που επλήγησαν και έμεινε εμβρόντητο με το μέγεθος της καταστροφής.
Κατεστραμμένες περιουσίες ένα κουβάρι μαζί με τόνους λάσπης, σπίτια γεμάτα λασπόνερα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους, συνέθεσαν ένα σκηνικό τρόμου. Μαρτυρίες κατοίκων περιέγραφαν πώς τα νερά τους εγκλώβισαν και κόντεψαν να τους πνίξουν μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.
Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα σώματα ασφαλείας με αυταπάρνηση προσπαθούσαν να συμμαζέψουν αυτά που οι τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης έπρεπε να έχουν φροντίσει να μην συμβούν, λειτουργώντας προληπτικά.
Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν τον κακό σχεδιασμό και την έλλειψη συντονισμού σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που οδήγησαν τους συμπολίτες μας σε απόγνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τα εύλογα ερωτήματα σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση αυτών των υποδομών: Γιατί δεν λειτούργησε τίποτα; Γιατί δεν υπήρξε πρόληψη; Ελπίζουμε έστω και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην έρθουν νέες καταστροφές, για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα. Άμεσα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου, των δημόσιων υποδομών αλλά κυρίως για την αποζημίωση των πληγέντων.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...