Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών - Είχαν διαρρήξει 4 αυτοκίνητα σε Λίνδο και Πρασονήσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών στη Ρόδο

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (4) διαρρήξεις αυτοκίνητων σε παραλιακές περιοχές του νησιού

Συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαποί ηλικίας 27 και 30 ετών

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, φορητοί Η/Υ, το χρηματικό ποσό των 2.000 € κ.α.

Συνελήφθησαν προχθές (23-06-2013) το βράδυ στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου δυο αλλοδαποί από τους οποίους ένας 27χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και ένας 30χρονος υπήκοος Αλγερίας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, μετέβαιναν σε παραλιακές περιοχές της Νότιας Ρόδου, όπου επέλεγαν και παραβίαζαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αφαιρώντας ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα και χρήματα παραθεριστών.

Συγκεκριμένα οι δράστες είχαν αφιχθεί στη Ρόδο προ δεκαημέρου, μετακινούνταν με ενοικιαζόμενο όχημα και για να πετύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούσαν ως διαρρηκτικά εργαλεία ψαλίδια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων αυτοκίνητων που βρίσκονταν σταθμευμένα στις περιοχές Λίνδο και Πρασονήσι.

Σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, όπου διέμεναν οι δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (9) κινητά τηλέφωνα, (5) ζευγάρια γυαλιών ηλίου-οράσεως, (2) φορητοί υπολογιστές, κυάλια, (2) mp3 players, (2) φακοί, (3) ψαλίδια και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και καλούνται οι πολίτες, που έχουν υποστεί διαρρήξεις τα οχήματα τους, να μεταβούν για τυχόν αναγνώριση - ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.

Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:

• Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη. • Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας. • Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου. • Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο. • Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας. • Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος. • Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας. • Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά μέρη. • Σε περίπτωση που διαπιστώσετε, ότι το όχημα σας έχει παραβιαστεί καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες χρήσιμές συμβουλές για την προστασία των πολιτών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...