Ενημέρωση απο τη ΝΟΔΕ για τα προβλήματα Υγείας στη Νότια Ρόδου - Αποτελέσματα θέλουν οι πολίτες και όχι διαπιστώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για θέματα Υγείας στη Ν. Ρόδο
Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης στα νησιά μας από τις ελλείψεις προσωπικού.
Το πρόβλημα στη Νότια Ρόδο είναι μεγάλο και κατανοούμε την αγωνία των κατοίκων που έχουν συγκεκριμένα αιτήματα.
Προς ενημέρωση όλων θα καταθέτουμε τα κάτωθι στοιχεία:
Το περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου χαρακτηρίστηκε Πολυδύναμο (ΦΕΚ Β’ 773 / 28-4-2009) επί υπουργίας κ. Αβραμόπουλου. Ωστόσο λόγω των δυσμενών συνθηκών στα οικονομικά της χώρας και το πάγωμα των προσλήψεων δεν προχώρησαν οι διορισμοί που προβλέπονταν.


Στο Ιατρείο του Γενναδίου υπηρετεί ειδικευμένος ιατρός Γενικής Ιατρικής τα τελευταία χρόνια αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας στη περιοχή, αφού πρώτα υπήρχαν μόνο αγροτικοί ιατροί.


Ο ιατρός της Απολλακιάς ήταν αποσπασμένος στο Γεν. Νοσοκομείο της Ρόδου και επιστρέφει στη θέση του.


Τα προβλήματα οξύνθηκαν από τις αιφνίδιες παραιτήσεις των αγροτικών ιατρών αφού έπρεπε να ξεκινήσουν την ειδικότητα τους. Ως γνωστόν οι διαδικασίες διορισμών είναι χρονοβόρες και προσπαθούμε σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη β’ ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις κάλυψης των κενών.


Η θέση Ιατρού στο Π.Ι Κατταβιάς έχει προκηρυχτεί 2 φορές χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Η θέση του Π.Ι Γενναδίου δεν προκηρύχτηκε τον Φλεβάρη λόγω παραίτησης του ιατρού την ημέρα που ανακοίνωνε το Υπουργείο Υγείας τις νέες θέσεις.


Για το θέμα του ΕΚΑΒ συμφωνούμε με το αίτημα των κατοίκων της Ν. Ρόδου να εδρεύει πιο κεντρικά για να μην πραγματοποιεί παλίνδρομα δρομολόγια για να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Έχουμε ενημερώσει τη νέα Διοίκηση του ΕΚΑΒ και είναι προς εξεύρεση οριστικής λύσης.


Να ενημερώνουμε πως τους επόμενους μήνες θα βελτιωθεί αισθητά η κατάσταση αφού έχει ψηφισθεί τροπολογία στη Βουλή όπου αλλάζει οι οργανωτική δομή στα Περιφερειακά Ιατρεία - Κέντρα Υγείας αλλά και η θητεία των Ιατρών, ειδικευμένων και ανειδίκευτων.


Είμαστε μαζί με όλους τους νησιώτες και προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε άμεσα ώστε να επιταχύνουμε τις αναγκαίες διαδικασίες για μόνιμες λύσεις.


Τομέας Υγείας

ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...