"Εκτός" το ασθενοφόρο της Καρπάθου - Toυ Μανώλη Δημελλά

Ευχέλαιο, ξόρκια, αλλά και κάθε είδους από μαγικά και φυλαχτά πρέπει να επιστρατεύσουν στην Κάρπαθο. Αιτία η μηχανή του ασθενοφόρου, που μας άφησε χρόνους και έβαλε τέρμα στις όποιες απρόβλεπτες, αλλά απαραίτητες μετακινήσεις του νοσοκομειακού αυτοκινήτου, για εκείνους που θα ασθενήσουν
στα ξαφνικά αυτές τις μέρες.

Οι απαραίτητες ενέργειες έχουν γίνει, ευτυχώς ακόμη βάζουν πλάτη μερικοί από τους φίλους του Κέντρου Υγείας, έτσι βρέθηκε μηχανή για την αναγκαία αντικατάσταση της χαλασμένης (κολλημένης;).

Όμως το βαπόρι της ερχόμενης Δευτέρας, 11 Νοεμβρίου, δεν φαίνεται να το προλαβαίνει, έτσι
η καινούρια μηχανή θα ταξιδέψει με το επόμενο δρομολόγιο.

Με τούτα και με τά άλλα το μοναδικό ασθενοφόρο της Καρπάθου θα πάρει ξανά μπρος μετά της 20 Νοεμβρίου, μέχρι τότε μακριά από τα ματιάσματα και τα σκοτεινά, αφώτιστα στενά!

Με αφορμή το απότομο τέλος του ασθενοφόρου, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια οι δωρεές των δύο νοσοκομειακών αυτοκινήτων, που περιμένουν υπομονετικά τον εκτελωνισμό τους, στην Αμφιάλη του Πειραιά.

Από το Δήμο του νησιού που έγινε η δωρεά, πέρασαν με σύμφωνη γνώμη του ΔΣ Νοσοκομείου Ρόδου, στην αρμοδιότητα του Κ. Υ. της Καρπάθου, στις 27 Νοεμβρίου 2012. Με την υποχρέωση η 2η Υγειονομική περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, να αναλάβει τον εκτελωνισμό των αυτοκινήτων (δηλαδή να πληρώσει το υπ. υγείας στο υπ. Οικονομικών για τις πινακίδες).

Από τότε επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει και ενώ οι καλοκαιρινές ιστορίες του Κ.Υ Καρπάθου, έκαναν το γύρο της Ελλάδας, δεν φαίνεται να πήρε κανένας στα σοβαρά της ανάγκες του νησιού.

Όσο το θέμα λιμνάζει τόσο πιο κουραστικές γίνονται οι διαβεβαιώσεις και ακόμη περισσότερο αφερέγγυοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον μια επίσημη ενημέρωση, που να δικαιολογεί την (γραφειοκρατική;) καθυστέρηση και να χρεώνει τις ευθύνες στα κατάλληλα πρόσωπα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...