Εκτίμηση «βόμβα» των FT: Χρεοκοπία ή δραχμή για την Ελλάδα

Σε μια εκτίμηση δυσάρεστη για την Ελλάδα καταλήγει άρθρο των Financial Times και του Wolfgang Münchau σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης με αφορμή των μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας.

Αναφερόμενους στους σκοπέλους που πρέπει να αντιμετωπίσει η ευρωζώνη γράφει χαρακτηριστικά για τη χώρα μας πως οι ενέσεις προς την Ελλάδα είτε με την επιμήκυνση δανείων είτε με χαμηλά επιτόκια δεν πρόκειται να έχει αντίκρυσμα καθώς το χρέος παρά τις προβλέψεις και τον στόχο του 124% του ΑΕΠ δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 160%. Αυτό όπως αναφέρουν οδηγεί είτε σε χρεοκοπία είτε σε δραχμή είτε και στα δύο.

«Ας πάρουμε ένα απλό δείγμα από τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το ελληνικό χρέος θα σταθεροποιηθεί στο 160% του ΑΕΠ το 2020. Η ΕΕ και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ ή και τα δύο. Η τακτική της ΕΕ να εθελοτυφλεί και να δίνει παρατάσεις στα δάνεια με μεγαλύτερες διάρκειες και χαμηλότερα επιτόκια, φτάνει στο φυσικό της τέλος», αναφέρεται στο χαρακτηριστικό απόσπασμα των Financial Times.

Πηγή: ft.com

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/299835/ektimhsh-bomba-twn-ft-xreokopia-h-draxmh-gia-thn-ellada#ixzz2mJ8hEWMi

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...