Ε.Κ.Ρ: Προσωρινή λύση η τροπολογία για το επίδομα ανεργίας...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προσωρινή λύση η τροπολογία

για το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων.

 

Με την κατάθεση από Βουλευτές της τροπολογίας για το επίδομα ανεργίας  και με την προϋπόθεση ότι θα υπερψηφιστεί την Τρίτη, προβλέπεται να επιδοτηθούν οι εποχιακά εργαζόμενοι με 3 μήνες και 5 ημέρες (στην πράξη 3,5 μήνες με την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων) ανεξαρτήτως των όσων ορίζονται στον Ν.3986/11.

Διασφαλίζεται λοιπόν μερικώς η επιβίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εποχιακά εργαζομένων τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Όπως είναι γνωστό είχε τεθεί πλαφόν, που καταδίκαζε το 95% των εποχιακά εργαζομένων στην περιοχή μας στην απώλεια των επιδομάτων ανεργίας τις επόμενες 2 τουριστικές περιόδους.

Με τη δράση, τις ενέργειες και τους αγώνες  της Ομοσπονδίας  (ΠΟΕΕΥΤΕ), του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου, όπως και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας (Εργατικά Κέντρα περιοχών με υψηλό εργατικό δυναμικό στον κλάδο του τουρισμού), καταφέραμε να κρατηθεί το θέμα της κατάργησης του επιδόματος ανεργίας στην επικαιρότητα, παρόλο που ο νόμος είχε ήδη ψηφιστεί το 2011 και ήταν σε ισχύ, ενώ υπήρχαν και συνδικαλιστικές παρατάξεις που θεωρούσαν το θέμα χαμένο και μάταιες τις προσπάθειές μας. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Βουλευτές του Νομού μας και άλλων περιοχών, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα

Πριν την τελική ψήφιση της τροπολογία υπάρχει χρόνος και ζητούμε να διορθωθεί το εδάφιο που ορίζει οροφή 179 ημέρες ασφάλισης, πέραν των οποίων δεν μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση αυτού του νόμου. Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ οφείλουν να αντιληφθούν ότι αντί εξαίρεσης πρέπει να θέσουν κίνητρα επιβράβευσης της δηλωμένης απασχόλησης.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θεωρεί τη λύση που προωθείται προσωρινή και θα αγωνιστεί για την οριστική ανατροπή του Ν.3986/11.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...