Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο δημαρχείο Λέρου

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Καστη Δημήτρη υποδέχθηκε στο γραφείο του τον αναπληρωτή Επικεφαλής της Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ.Jason Hepps συνοδευόμενο από τον Επικεφαλής του τοπικού γραφείου της Υ.Α στην Κω κ.Στάμο Αθανάσιο και την Συνεργάτη Προστασίας υπεύθυνη του τοπικού γραφείου της Υ.Α στη Λέρο κα Παπακωνσταντίνου Αναστασία οι οποίοι συζήτησαν διεξοδικά με τον Δήμαρχο κ.Κόλια θέματα σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.
Ο Δήμαρχος Λέρου αφού ευχαρίστησε τον Επικεφαλής  για την προσφορά προς τον Δήμο μας των δύο απινιδωτών και το δίχτυ οροφής γηπέδου, τόνισε την πολύτιμη βοήθεια που παρείχε κατά το παρελθόν αλλά που συνεχίζει να παρέχει η Ύπατη Αρμοστεία στο νησί μας κατά τη διάρκεια της κρίσης του προβλήματος από το έτος 2015.
Τέλος ζήτησε τη στήριξη της Υ.Α ως προς τον αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που θα παραμείνουν στο νησί μας τονίζοντας ότι σε ένα νησί 8000 κατοίκων ο αριθμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του μόνιμου πληθυσμού διότι σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται τεράστια προβλήματα όπως αυτά που ζήσαμε πρόσφατα.
Ο κ.Jason με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και τον διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας και για την προσφορά της Υ.Α όπου χρειαστεί.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Νομαρχιακή  Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 10/04/2021 Σε ακροδεξιά τροχιά ο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...