Εισροή υδάτων σε Ε/Π-Α/Κ σκάφος στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ότι το Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” Σ. Καλύμνου 34, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΡΑ” ν. Καλύμνου, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη.

Το “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τον Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του εν λόγω σκάφους και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Καλύμνου. Διαπιστώθηκε εισροή υδάτων στο ανωτέρω σκάφος, το οποίο, με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ “ΑΝΤΩΝΗΣ Μ” Ν.Κ.125 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Καλύμνου, ενώ στη συνέχεια ανελκύθηκε σε τοπικό νεωλκείο.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” μέχρι τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης από Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...