Διεθνές Συνέδριο Αστροφυσικής στη Ρόδο

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του EAA διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο αστροφυσικής με τίτλο “Massive Stars: From α to Ω”, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Rodos Palace στην Ρόδο (10-14 Ιουνίου 2013). Το συγκεκριμένο συνέδριο διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε 4 με 5 χρόνια και το θέμα του είναι τα αστέρια μεγάλης μάζας – οι γίγαντες αστέρες – που υπάρχουν στο Σύμπαν. Στη Ρόδο, γενέτειρα του αρχαίου έλληνα αστρονόμου Ιππάρχου που θεωρείται ο «πατέρας της αστρονομίας» και «θεμελιωτής της τριγωνομετρίας», θα αναπτυχθούν προσπάθειες κατανόησης των αστέρων αυτών από τη στιγμή της δημιουργίας τους μέχρι και το θάνατό τους ως εκρήξεις υπερκαινοφανών αστέρων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ λίγοι αστρονόμοι που μελετούν τους αστέρες αυτούς, οπότε η επιλογή του Ε.Α.Α. ως οργανωτή είναι ιδιαίτερα τιμητική. Η σημασία του συνεδρίου για την χώρα μας είναι μεγάλη και λόγω της σχετικά πρόσφατης ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (Εuropean Space Agency-ESA), με την οποία αισιοδοξεί να αναπτύξει υψηλή τεχνολογία και πρωτογενή έρευνα σχετικά με το εγγύς και μακρινό διάστημα. Η Ελληνική επιστημονική ομάδα από το Ε.Α.Α. δεν συνεισφέρει ως απλός διοργανωτής του συνεδρίου αλλά και ως πρωταγωνιστής στις επιστημονικές ανακαλύψεις στον συναρπαστικό αυτό επιστημονικό κλάδο. Επιπλέον, η συμμετοχή 230 διακεκριμένων επιστημόνων από 28 χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Ισραήλ, Η.Π.Α., Καναδά, Μεξικό, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία κ.α.) θα αποτελέσει ευκαιρία για μια θετική προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Πρέπει να τονιστεί ότι στα πλαίσια του συνεδρίου διοργανώνουμε ομιλία του αστροναύτη της ESA Δρ. Claude Nicollier για το κοινό, στις 7 Ιουνίου στην Ρόδο (στο θερινό σινεμά Ρόδον στις 21:00), και στις 10 Ιουνίου στην Αθήνα (στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 20:00). Η ομιλία στη Ρόδο γίνεται με χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, τη στήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές του συνεδρίου, Δρ. Άλκηστις Μπονάνου ή Δρ. Παναγιώτη Μπούμη στο a2omega@astro.noa.gr ή δείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου στην διεύθυνση: http://a2omega-conference.net .

Χορηγοί του συνεδρίου: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, European Space Agency (ESA), Star Alliance, Aegean Airlines, Ίδρυμα Ευγενίδου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Avis, Πλαίσιο, Computer Data, CAIR, ΒΑΠ Κουγιός, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...