Διαμαρτυρία στο Αεροδρόμιο "Διαγόρας" για το επιχειρούμενο ξεπούλημα

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τοπικούς φορείς Παραδεισίου και εργαζόμενους του αεροδρομίου της Ρόδου στην σχεδιαζόμενη εκποίηση- παραχώρηση του αεροδρομίου σε επενδυτές από το ΤΑΙΠΕΔ ερήμην βέβαια (όπως πάντα) της τοπικής κοινωνίας.  Οι φορείς και οι κάτοικοι Παραδεισίου παρέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους της ενδιαφερόμενης εταιρίας και στην συνέχεια οι εκπρόσωποι της εταιρίας που ήρθαν στο νησί μας για να δουν από κοντά το αεροδρόμιο ζήτησαν (δεν αστειευόμαστε) μία καλή ταβέρνα για να φάνε! (Ο νοών νοείτω).
Αμέσως μετά το ψήφισμα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κος Αλεβιζόπουλος Βασίλειος παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Να σημειώσουμε πως παραβρέθηκαν υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, το ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, η Ευαγγελία Παναή και άλλοι.



ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΡΟΔΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Βασικά ζητήματα προβληματισμού είναι τα ακόλουθα:
-Γιατί εφόσον το αεροδρόμιο της Ρόδου είναι άρτιο από πλευράς εγκαταστάσεων και υψηλά κερδοφόρο, πρέπει να εκχωρηθεί έναντι ελαχίστου τιμήματος σε καιροσκόπους - κερδοσκόπους που δεν εγγυώνται τη υγιή του ανάπτυξη;
-Ποιος εγγυάται την μη κατακόρυφη αύξηση των τελών χρήσης που θα επιφέρει αντίστοιχα μείωση της αεροπορικής κίνησης;
-Γιατί απαξιώνεται το αεροδρόμιο και οι εργαζόμενοι του αφού έχουν μείνει ελάχιστοι για τη λειτουργία και τη συντήρηση του; Μήπως γίνεται σκόπιμα προκειμένου να αιτιολογηθεί το φτηνό παζάρι του ΤΑΙΠΕΔ και της Κυβέρνησης;
Αυτή η ευτελής παραχώρηση του εθνικού πλούτου που σε διεθνές επίπεδο έχει παταγωδώς αποτύχει ως οικονομική πρακτική, είναι δυνατόν να δημιουργήσει και ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.

http://rodosinfonews.com/

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...