Διαμαρτυρία στη Λέρο για τους συνεχείς ελέγχους σε επιχειρήσεις

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Λέρου, Μιχάλη Κόλια, έχουν προκαλέσει -εν μέσω οικονομικής κρίσης- οι συνεχείς εισπρακτικοί έλεγχοι στο νησί.
Αναφέρει ότι η επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις, που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις τρέχουσες λειτουργικές τους δαπάνες, οδηγεί σε καταστάσεις που είναι δύσκολο να ελεγχθούν, τονίζοντας ότι η κοινωνία του νησιού έχει αρχίσει να επαναστατεί.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Δημοτική Αρχή Λέρου τονίζει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι ειδικά το νησί της Λέρου, λόγω της Προσφυγικής – Μεταναστευτικής κρίσης, αλλά και της κρίσης που επέφερε η πανδημία του Covid-19, έχει πληγεί σε υπερθετικό βαθμό.

Οι συνεχείς –εντατικοί- εισπρακτικοί έλεγχοι και τα πρόστιμα της
Αστυνομίας και διαφόρων άλλων υπηρεσιών, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και εν γένει στους πολίτες του νησιού, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει την κοινωνία, δεν προσφέρουν κανένα κοινωνικό έργο.

Η Δημοτική Αρχή Λέρου σέβεται τους διακριτούς ρόλους των υπηρεσιών αυτών, είναι υπέρ της νομιμότητας, πλην όμως οφείλει να σέβεται και τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι έχουν σχεδόν επαναστατήσει με τις πρακτικές των συνεχών εισπρακτικών ελέγχων, εν μέσω κρίσης».

ert.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...