Διαβούλευση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με φορείς για το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Διαβούλευση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με φορείς για το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές


Με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κω, κ. Σάββα Χατζησάββα και κα. Κυριακή Μακρή αντίστοιχα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη, τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΔ, κ. Παπασταματίου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νικόλαο Κουκούλη, τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Κω, κ. Δημήτρη Κώστογλου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, κ. Μιχάλη Κατσουράκη, τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΒΕ κ. Στέλιο Μαγουλά, την Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων, κα. Γεωργία Φαρμακίδου, , καθώς και με τον εκπρόσωπο του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, κ. Νικόλαο Μπόνη,  συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος για να συζητήσουν το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές σύμφωνα με το Ν. 4177/2013. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Περδικάρης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως την απόφαση της λειτουργίας ή μη των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές καλούνται να εκδώσουν οι Αντιπεριφερειάρχες έως τις 8 Νοεμβρίου 2013, και παράλληλα διευκρίνισε πως η διαβούλευση αφορούσε τις πλεονάζουσες Κυριακές και όχι τις 7 Κυριακές που έχουν ήδη ορισθεί από τον νόμο.

Ακολούθησε μια πολύωρη συζήτηση, στην οποία ο κάθε φορέας είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις προτάσεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του επί του ισχύοντος νόμου, με τον Αντιπεριφερειάρχη να συμπληρώνει προς το τέλος της συνάντησης τις τοποθετήσεις των παρισταμένων. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος η απόφαση η οποία θα εκδοθεί θα είναι σύμφωνη με το νόμο και θα ικανοποιεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας» και συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό που προέχει είναι να μην επηρεαστεί το υφιστάμενο συμφωνηθέν ωράριο λειτουργίας των τουριστικών καταστημάτων, που ισχύει από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Νοεμβρίου, καθώς έχει αποδειχθεί πως έχει επιφέρει οφέλη στην τοπική οικονομία  με την προϋπόθεση ότι πρέπει να λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στόχος του Αντιπεριφερειάρχη είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης έως τις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να εκδοθεί η σύμφωνα με τον ν.4177/2013 απόφαση.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...