Διάβημα της ΔΑΚΕ Καθηγητών στους βουλευτές για τα σχολεία της Δωδεκανήσου

ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ  ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ καθηγητών επισκέφτηκε τους βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Υψηλάντη Βασίλη και Κόνσολα Μανώλη και τους ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν  τη στελέχωση της Γενικής και της Τεχνικής Εκπαίδευσης στα νησιά της Δωδ/σου.
Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει διευθετηθεί ακόμα η κανονική λειτουργία των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, όπου και παρατηρείται έλλειψη καθηγητών. Παρά το γεγονός ότι οι ελλείψεις είναι  μικρότερες από την περσινή χρονιά, υπάρχουν ακόμα ολόκληρα τμήματα στην  Επαγγελματική Εκπαίδευση που δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα το τμήμα Φυσικοθεραπείας της ΕΠΑΣ Ρόδου δεν έχει ούτε ένα εκπαιδευτικό, ενώ παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και  στο τμήμα αισθητικής (μόνο 8 ώρες έχουν δοθεί σε  ένα εκπαιδευτικό).
Επίσης  η αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ ζήτησε την παρέμβαση των βουλευτών για  την άμεση  λειτουργία των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.). Η μη λειτουργία τους έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να φοιτήσουν στο τμήμα που επιθυμούν, οδηγώντας αυτούς και τις οικογένειές τους σε αδιέξοδο.  
Την αντιπροσωπεία της  ΔΑΚΕ καθηγητών συνόδευσαν εκπαιδευτικοί που βγήκαν σε διαθεσιμότητα το περασμένο καλοκαίρι. Ανέφεραν  το γεγονός ότι, παρά τις  αντίθετες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, καθυστερεί ακόμα  η επαναπρόσληψη ή τοποθέτησή  τους στα ΣΕΚ, ΙΕΚ, καθώς και σε άλλους φορείς. Ως αποτέλεσμα, η εκπαίδευση στερείται τις υπηρεσίες έμπειρων εκπαιδευτικών, ενώ δημιουργείται οικονομικό πρόβλημα και ανασφάλεια στους ίδιους.
Τέλος, θεωρούμε ότι το διαχρονικό ζήτημα της στελέχωσης των σχολείων του νομού μας θα μπορούσε να λυθεί με την κατά προτεραιότητα κάλυψη των κενών θέσεων από το υπουργείο, καθώς επίσης και με την παροχή κινήτρων σχετικά με τη διαμονή των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα νησιά του νομού.
Επιστολές με τα παραπάνω αιτήματα στάλθηκαν  από την ΔΑΚΕ  καθηγητών και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Κρεμαστινό Δημήτρη (ΠΑΣΟΚ), κ. Γάκη Δημήτρη (ΣΥΡΙΖΑ), και κα. Ιατρίδη  Μίκα (ΑΝΕΛ).

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...