Δημήτρης Γάκης: Η ισότητα των φύλων απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή της κοινωνίας μας

Δημήτρης Γάκης:  Η ισότητα των φύλων απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή της κοινωνίας μας . 

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δημήτρης Γάκης  την Κυριακή παρακολούθησε την εσπερίδα με τίτλο Φύλο – Κοινωνία – Θεσμοί που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου την Κυριακή 26 Μαρτίου στην Οπλοθήκη de Milly. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε την αναγκαιότητα της ισότητας και της ισοτιμίας στην κοινωνία, όπως και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας. Γιατί μόνο αν θέσουμε στο επίκεντρο των πολιτικών τoν άνθρωπο θα χτίσουμε ευνομούμενες  κοινωνίες. Δήλωσε ότι τα δικαιώματα θα πρέπει να αποκτήσουν σάρκα και οστά, να μη μείνουν κενό γράμμα στο Σύνταγμα και να μετατραπούν σε εφαρμόσιμους νόμους της πολιτείας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον αγώνα των πολιτών,  των κοινωνικών ομάδων. Είναι χαρακτηριστικοί οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου που παρουσίασε η κυρία Στέλλα - Μαρίνα Κακαρούνα στο τέλος της εισήγησης της. 

“Εδώ δεν είναι να ‘μαι εγώ πάνω από σένα η εσύ πάνω από μένα εδώ είναι να ‘ναι ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του”.

Ομιλητές στην εσπερίδα ήταν η κα. Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μέλος της Επιτροπής FEMM η οποία ανέπτυξε το έργο των ευρωπαϊκών θεσμών για την ενδυνάμωση της γυναίκας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Διονύσης Γουβιάς που αναφέρθηκε στην αναπαραγωγή των έμφυλων στερεοτύπων στο σχολείο, καθώς και στις  πολιτικές προώθησης της ισότητας των φύλων στην Εκπαίδευση. Τέλος η κα.  Στέλλα – Μαρίνα Κακαρούνα, υποψήφια διδακτόρισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασε την ποιοτική έρευνα που εκπόνησε για το φαινόμενο της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα και τις συνέπειές του στις οικογένειες των θυμάτων. 

Στην εσπερίδα υπήρχε και έκθεση με δημιουργίες μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της πόλης της Ρόδου με θέμα την ισότητα. Ο κ. Γάκης Δημήτρης στο τέλος της βραδιάς συνεχάρη την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα. Ευδοκία Αποστολίδη – Πάττα για το ουσιαστικό έργο που επιτελείται  από τη Δ.Ε.Ι. Ρόδου στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα θέματα ισότητας.

 

Ρόδος 27-3-2023

Γραφείο τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...