Δηλώσεις σταυρόλεξου,του Γιάννη Παρασκευά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΥ

Οι πολλαπλές δηλώσεις των διαφόρων εκπροσώπων των Πολιτικών δυνάμεων της χώρας, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των ΑΡΧΗΓΩΝ, μοιάζουν με Σταυρόλεξο ή για δυνατούς λύτες ή για ηλίθιους.

Οι εμπειρίες του παρελθόντος και πολύ περισσότερο του παρόντος, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι, οι πολιτικοί μας ταγοί, μας θεωρούν ηλίθιους και ανίκανους λύτες και του πιο απλού Σταυρολέξου και ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλώνει ο καθένας ότι νομίζει και ότι θέλει, απευθυνόμενοι σε ηλιθίους κατά την άποψη τους.

Ο κ. Πρωθυπουργός μας, μετά από τα συνεχή σφάλματα του, που δεν είναι εν τοις πράγμασι σφάλματα, αλλα υλοποίηση των εμμονικών του Μονεταριστικών απόψεων, μας υπόσχεται μια φυγή προς τα εμπρός και την υλοποίηση μεγαλεπήβολων σχεδίων, οικονομικής ανάκαμψης.

Η κατεδάφιση του αφηγήματος του, για την αποτελεσματικότητα του Επιτελικού Κράτους, για το οποίο μέχρι στιγμής και αγνοώντας την προσφιλή του συνήθεια, δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά υπόσχεται ότι θα τα διορθώσει όλα.(πότε σε σαράντα ημέρες;)

Μέσα σε αυτόν τον κύκλο των ανούσιων δηλώσεων, δηλώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που έχει ανάγκη η χώρα, έχουν εμπλακεί και τα άλλα κόμματα, αρνούνται να αφουγκραστούν τις ανάγκες και τα προβλήματα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, να μελετήσουν και να κατανοήσουν τα πραγματικά προβλήματα και να δώσουν απλά και καθαρά, τις δικές τους προτάσεις για το αύριο.

Πολλοί θα ισχυριστούν, έχουμε πρόγραμμα, το έχουμε Δημοσιοποιήσει, τα Συστημικά ΜΜΕ παραπληροφορούν τους πολίτες, δεν έχουν όμως αντιληφθεί, ότι τίποτα από τις δεκάδες σελίδες των δήθεν προγραμμάτων τους, δεν έγινε κτήμα των πολιτών.

Η άρνηση των πολιτών να συνταχθούν και πιστέψουν στις προτάσεις των κομμάτων, δεν οφείλεται μόνο στην παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά στο γεγονός ότι δεν είναι προτάσεις υπέρβασης της νοσηρής κατάστασης που βιώνουμε, αλλά απλές διαχειριστικές προτάσεις.

Οι προτάσεις σχεδόν όλων των κομμάτων κινούνται μέσα στο ίδιο πλαίσιο, αυτό που έχουν επιβάλλει η Τραπεζοκρατία και το σύστημα των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ανούσιες και ενσωματωμένες στο ΣΥΣΤΗΜΑ,  ποσοτικές προτάσεις και όχι ποιοτικές διαφοροποιήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το Επιτελικό Κράτος, γιατί αυτό είναι συμβατό με  την πολιτική θέση της ΔΕΞΙΑΣ και εκφράζει το Συγκεντρωτικό Κράτος.

Υπηρέτησε με συνέπεια, την εκτός ορίων και εν πολλοίς παράτυπη υπερχρημτοδότηση των ισχυρών, ενισχύοντας τις τάσεις υπερσυσσώρυσης του πλούτου.

Ακολουθεί πιστά της εντολές της Τραπεζοκρατίας και των Διεθνών Χρηματηστηριακών κολοσσών.

Αγνοεί συνειδητά το γεγονός, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες.

Η αδυναμία ανταπόκρισης των πολιτών ικανοποίησης των υποχρεώσεων τους, αναγκάζει τον κ. Μητσοτάκη,στη συνεχή ψήφιση Νόμων ρυθμίσεως των χρεών.

Η όποια αποδοχή της όποιας ρύθμισης και μάλιστα με επιτόκια που ξεπερνούν και αυτά των Τραπεζών, δεν εξυπηρετεί και απλά μεταφέρει το βάρος του χρέους στο μέλλον.

Απαιτούνται άλλου είδους προσεγγίσεις και λύσεις.

Τα εκατομμύρια των πολιτών που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε καθεστώς ρυθμίσεων, αποκλείονται από την όποια επιχειρηματική δράση, λόγω του ότι δεν μπορούν να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Οι εγκλωβισμένοι στην μέγγενη των Τραπεζών δεν έχουν επιλογές, εκτός από αυτήν της αυτοκτονίας ή το καθεστώς της απόλυτης φτώχειας.

Είναι κοροϊδία από όλους οι δηλώσεις τους, ότι ενδιαφέρονται να προστατέψουν την πρώτη κατοικία.

Πιστός στις θέσεις και τις απόψεις του ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνεται των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων, Δημοσίων αγαθών και μη, με την αιτιολογία ότι έτσι παράγεται πλούτος και ότι από αυτόν τον πλούτο κάτι θα ωφεληθούν και οι πολίτες.

Δέκα χρόνια μνημόνια, δέκα χρόνια πιστοί εκτελεστές των εντολών των Βρυξελλών, το δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο από την εποχή έναρξης των μνημονίων, η Δημόσια περιουσία υποθηκευμένη, το Σύστημα Υγείας οδηγείται στα χέρια των ιδιωτών, όπως και η Δημόσια Παιδεία.

Ξενίζουν αρνητικά οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ότι μετά τις εκλογές και για να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια, θα πάρει την πρωτοβουλία σχηματισμού ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  με τα άλλα κόμματα, με Πρωθυπουργο όμως άλλον, από τους ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Αξίζει βραβείο πρωτοτυπίας η πρόταση, η όποια συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ, λειτουργεί κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ ,ως κολυμβήθρα του ΣΙΛΩΑΜ για την ΝΔ η οποία εξέρχεται άσπιλη και αμόλυντη.

Η πρότερη εμπειρία της ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ σύμπραξης δεν σας έδωσε κανένα μάθημα;

Σε τί από όλα αυτά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός, μπορεί να ταυτιστεί το ΠΑΣΟΚ;

Σε διεστραμμένα μυαλά εμφιλοχωρεί η σκέψη, ότι κάποιων άλλων συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η πρόταση.

Βρυξελλών, τραπεζών,ισχυρών οικονομικών παραγόντων, Διεθνών οργανισμών;

Ο όποιος συναγελασμός του ΠΑΣΟΚ με την ΔΕΞΙΑ, του αφαιρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έκαναν, μεγάλο- πατριωτικό- προοδευτικό- Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να γίνει ξανά ο πολιτικός σχηματισμός που εκπροσωπεί και προστατεύει, θα το επαναλάβω, τους μη προνομιούχους, αυτούς που σήμερα είναι περισσότεροι, από ότι στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει φτάσει στο σημείο, να μην την ενδιαφέρει ποιά θα είναι η αυριανή ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αλλά εναγωνίως αναζητεί το ποιός θα είναι αυτός, που θα δώσει λύσεις στο μπάχαλο που βιώνει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Παρασκευας Γιάννης

Ρόδος 25/3/23

ΥΣΤ. Χρόνια πολλά για την Εθνική Επέτειο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...