Δήμαρχος Λέρου: 38 τα θετικά κρούσματα, διενεργήθηκαν πάνω από 500 rapid test

Από την Δημοτική Αρχή Λέρου ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεννόησης  με τον ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 125 Test Ταχείας Ανίχνευσης COVID -19 (Rapid Test) στους υπαλλήλους του Δήμου Λέρου με αρνητικά αποτελέσματα.

- Επίσης πραγματοποιήθηκαν Test στους εργαζόμενους και τους τρόφιμους του εκκλησιαστικού ιδρύματος με αρνητικά αποτελέσματα.

 

Ομοίως πραγματοποιήθηκαν 350 Rapid Test σε κατοίκους του νησιού μας στο χώρο του κινηματοθεάτρου Λακκίου, όπου υπήρξαν 23 θετικά κρούσματα. 

Σύνολο στο νησί μας έχουμε 38 θετικά κρούσματα. 

 

Δυστυχώς, λόγω εξάντλησης των Rapid Test μετά από τεράστια συμμετοχή των κατοίκων, γεγονός το οποίο δεν ανέμεναν τα στελέχη του ΕΟΔΥ, υπήρξε ταλαιπωρία αρκετών συμπολιτών μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους και την επιμονή τους, λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία τους, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Δήμος Λέρου απλά υποβοηθά το έργο των υγειονομικών και δεν έχει την οργανωτική ευθύνη.

 

Κατόπιν των παραπάνω, ο Δήμαρχος Λέρου ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ τον προγραμματισμό άμεσης επίσκεψης κλιμακίου, ενώ ζητήθηκε η δυνατότητα το μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μπορεί να πραγματοποιεί Test στους πολίτες του νησιού.

 

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Λέρου ευχαριστούν για την συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ καθώς και το εσωτερικό Κλιμάκιο του ΚΥΤ που εθελοντικά έσπευσε να βοηθήσει , τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου,το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Λέρου, αλλά και τους κατοίκους του νησιού, για τον σεβασμό και την υπευθυνότητα που επέδειξαν.

 

Τέλος ο Δήμαρχος Λέρου υπενθυμίζει σε όλους αυτούς που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός, ότι υπεύθυνος φορέας τόσο για την ενημέρωση, όσο και για τα θέματα υγείας, είναι το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο Λέρου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...