Δήμαρχος Λέρου: Ψευδές και φαιδρό το δελτίο τύπου δυο δημοτικών συμβούλων - Τι λένε οι δύο σύμβουλοι

Προκαλεί εντύπωση το σημερινό δελτίο Τύπου των δύο δημ. Συμβούλων (Κουμπάρου Ιωάννη – Κλήμη Κωνσταντίνου) οι οποίοι συμπτωματικά είναι ανάμεσα σε εκείνους τους «ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ» του τόπου, με τις περισσότερες ΑΠΟΥΣΙΕΣ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και όταν προσέρχονται στις συνεδριάσεις, η αφοπλιστική ΑΦΩΝΙΑ τους δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να ασχοληθούμε μαζί τους.

Πρέπει να μάθει ο Λεριακός λαός ότι μέχρι και σήμερα, οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δεν έχουν προβεί σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, δεν έχουν κάνει ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ, και το μόνο που έχουν ακούσει οι συμπολίτες μας από τα χείλη τους είναι τα «ΟΧΙ» και τα «ΠΑΡΩΝ» σε θέματα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Δήμου μας και την ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού μας.

Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στους συγκεκριμένους συμβούλους το ατυχές, φαιδρό και ψευδές δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, διότι προφανώς η στάση του Δημάρχου Λέρου ΘΙΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

Αναφορικά με όσα διατείνονται στο δελτίο Τύπου, η απάντηση έχει ως εξής:

• Ο Δήμος μας έχει καταβάλλει από το ταμείο του μόνο 11.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

• Όλες οι Μελέτες είναι χρηματοδοτούμενες από το Π.Δ.Ε για την κατασκευή ΧΥΤΥ και κόστισαν 150.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ

• Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου κομποστοποίησης απορριμμάτων κόστισαν 18.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Με αυτές τις μελέτες, καταφέραμε να απορροφήσουμε 4.600.000 ευρώ για την κατασκευή του ΧΥΤΥ που σε λίγους μήνες θα βγει σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, και ακόμη 2.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που ήδη υλοποιείται, καθώς και τον Δεματοποιητή που είναι σε διαγωνιστική διαδικασία, ΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ ο Δήμος Λέρου.

Με άλλα λόγια, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, το ποσοστό που δαπανήθηκε στις χρηματοδοτούμενες μελέτες για τα σημαντικά αυτά έργα, ανέρχεται στο 4% (ποσοστό πρωτοφανές για τέτοιο έργο).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμος μας έχει δαπανήσει από τα ταμεία του μόνο 11.500 ευρώ.

Ενώ λοιπόν η Δημοτική Αρχή υλοποίησε τόσο σημαντικά έργα, η δική σας παράταξη και η παράταξη του κ. Λουλουδιά ξεπούλησε με την ψήφο τους τα συμφέροντα του νησιού μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκχωρώντας την περιουσία του Δήμου σε «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ» και σε έναν Περιφερειάρχη που δεν έχει κάνει ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΡΓΟ στο νησί μας, με φυσικό επακόλουθο οι πολίτες να πληρώνουν ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.

Όσον αφορά την καθυστέρηση του συγκεκριμένου έργου, στο δελτίο Τύπου οι δύο άλαλοι λασπολόγοι Δημ. Σύμβουλοι, αναφέρονται στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ενώ η διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος μας είναι η χωροθέτηση ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), με έκταση 50% μικρότερη από αυτή που προέβλεπε αρχικά η κατασκευή ΧΥΤΑ το έτος 2009, σεβόμενοι πάντα την επιθυμία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης, η παροιμιώδης αμάθεια και εμπάθειά σας, σχετικά με το «έργο Αλλαγής Λαμπτήρων στον Δημοτικό Φωτισμό», όπως το αποκαλείτε, είναι το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης - Αυτοματοποίησης Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 2.387.515,096 €, για το οποίο είμαστε περήφανοι διότι ο Δήμος μας δεν επιβαρύνεται με κανένα απολύτως κόστος.

Αντιθέτως, το ταμείο του Δήμου θα εξοικονομεί ένα πολύ μεγάλο ποσό σε ετήσια βάση, γεγονός που δεν σας αρέσει, διότι το μόνο που θέλετε είναι να μην πραγματοποιούνται έργα στο Δήμο για τους δικούς σας μικροπολιτικούς λόγους.

Υπηρετήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα συμφέροντα του Δήμου, αφήστε τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα και πείτε στον Λεριακό λαό ποιοι ήταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ήρθε για την χωροθέτηση του νέου Hot Spot στην περιοχή του Ξηροκάμπου και γιατί το αποκρύψατε από την κοινωνία της Λέρου;

ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ;

Τέλος, διαμηνύουμε τόσο σε εσάς όσο και στους υποβολείς σας ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Λέρου υπηρετούν τα συμφέροντα του ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και δεν υποκύπτουν σε ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ μεγαλοεργολάβων, ιδιοκτητών catering και λασπολόγων δημοσιογράφων

 

 

To δελτίο τύπου των δύο δημοτικών συμβούλων

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΛΕΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Θέμα: Χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων  ΧΥΤΥ

Κύριε Κόλια

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ

Όταν παραλάβατε τον Δήμο 01/01/2011 σε ότι αφορά τον τότε ΧΥΤΑ και σημερινό ΧΥΤΥ, το έργο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση, αφού η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε 15 διαφορετικές αδειοδοτήσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (ωρίμανση έργου).

Επί 11 χρόνια κοροϊδεύετε ασύστολα την κοινωνία και  ιδιαίτερα τους κατοίκους των Τεμενίων και του Φλαμπού, ότι δεν θα γίνει σε εκείνο το σημείο ΧΥΤΥ και θα το κάνετε σε άλλο σημείο του νησιού.

 

Ξοδέψατε από τα ταμεία του Δήμου 180.000€ για να κατασκευαστεί σε άλλο χώρο ο ΧΥΤΥ. Τελικά, ο χώρος δεν αλλάζει, το μόνο που αλλάζει είναι ότι ο ΧΥΤΥ χρειάζεται λιγότερο χώρο (λόγω τεχνολογικής εξέλιξης μετά από 11 χρόνια).

Δηλαδή κοροϊδεύετε την κοινωνία της Λέρου 11 χρόνια τώρα.

Πετάξατε στα σκουπίδια 180.000€ των δημοτών του νησιού μας.

Πνίξατε την Λέρο για ακόμα 10 χρόνια με διοξίνες και καρκίνο, πλήρωσε  πρόστιμα το Ελληνικό κράτος για τους  χειρισμούς σας,  και έρχεστε τώρα να κάνετε τον ΣΩΤΗΡΑ.

 

Βρήκατε  εύκολο θύμα τον Περιφερειάρχη για να δικαιολογήσετε την ανεπάρκειά σας.

Ο Περιφερειάρχης όπως και οι υπόλοιποι  Περιφερειάρχες της Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τον νόμο. Η κυρία Δούρου στην  Αττική τον εφάρμοσε από το 2015.

Ψεύδεστε ότι ο περιφερειάρχης δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τα ΧΥΤΥ, γιατί από το 2015 τα έργα περιβάλλοντος χρηματοδοτούνται από τα ταμειακά προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.  Δέκα χρόνια μετά δεν έχετε πάρει χαμπάρι.

 

Ψεύδεστε όταν λέτε ότι ο Δήμος της Λέρου θα χάσει χρήματα από την εφαρμογή αυτού του νόμου.

Την πλειοψηφία του φορέα διαχείρισης απορριμάτων σε ποσοστό 60% θα την έχουν οι Δήμοι. Άρα οι Δήμοι θα αποφασίζουν για τα πάντα χωρίς να τους στερείτε κανένα δικαίωμα.

Αν σας ανησυχεί τόσο πολύ, γιατί δεν υλοποιούσατε το έτοιμο έργο από το 2011;

Έχετε καταθέσει μια πρόταση για 350.000€ στην Περιφέρεια για περιβαλλοντολογική δράση. Αυτά τα χρήματα καλό είναι να μάθεις πως βρέθηκαν στην περιφέρεια από την οποία τα ζητάς.

Την δική σου επικίνδυνη ανικανότητα δεν σε παίρνει πλέον να την μετακινείς σε άλλους, όπως ξέρεις μέχρι σήμερα να κάνεις.

Θα τα λέμε συχνά και για πολλά άλλα που δεν γνωρίζουν οι δημότες μας.

Υ.Γ.

Κύριε Γιώργο Παλαπουγιούκ

Μάθε πρώτα το θέμα ΧΥΤΥ και μετά να κρίνεις τι Ψηφίσαμε εμείς, εκτός και αν έχεις αναλάβει από τώρα την γραμματεία τύπου του Μιχάλη Κόλια.

Δεν σε ακούσαμε να κρίνεις την καθυστέρηση 10 ετών της δημιουργίας του ΧΥΤΥ. Αποφεύγεις να τα πεις (ενώ τα γνωρίζεις ) για κάποιους λόγους  ή δεν ξέρεις τι σου γίνετε. Μάλλον το πρώτο ισχύει.

 

Γιώργο για μάθε τι γίνεται με το έργο Άλλαγής Λαμπτήρων στον Δημοτικό Φωτισμό να ενημερώσεις και εμάς, και τους ψηφοφόρους σου, σε παρακαλούμε!!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κωνσταντίνος Κλήμης

Ιωάννης Κουμπάρος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ο αντιδήμαρχος επι των Οικονομικών του δήμου Ρόδου Τηλέμαχος Καμπούρης περιέγραψε, με ειλικρίνεια...
Έναν μεγάλο τυχερό που έγινε πλουσιότερος κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ ανέδειξε η κλήρωση της Κυριακής...
Ρόδος 12-02-2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Θέμα: Καταδίκη απρεπούς συμπεριφοράς του δημάρχου Ρόδου...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...