Δήμαρχος Καλυμνίων: Μόνο ο Χαρδαλιάς με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ λαμβάνει την απόφαση για το κλείσιμο μιας περιοχής

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Προκειμένου να διαλευκανθούν ορισμένα κρίσιμα σημεία, αναφορικά με τη διαχείριση των στοιχείων τα οποία  προκύπτουν από την εξάπλωση του covid-19 και επειδή σκόπιμα προφανώς κάποιοι κύκλοι προωθούν την άποψη ότι ο Δήμαρχος «ανοίγει και κλείνει» το νησί, αναφέρουμε τα εξής:

Όλοι οι Δήμοι της χώρας, ανάμεσά τους  και ο Δήμος Καλύμνου λαμβάνουν επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας .

Η επιχορήγηση αυτή αφορά δαπάνες των Δήμων, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και συγκεκριμένα από τον Δήμο της Καλύμνου τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί για τους εξής σκοπούς:

  • Πραγματοποίηση απολυμάνσεων σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (Σχολεία, υπηρεσίες κτλ).
  • Προμήθεια αναλώσιμων (γάντια, αντισηπτικά μάσκες κτλ).
  • Στήριξη Νοσοκομείου Καλύμνου σε φιάλες οξυγόνου – έχουν διατεθεί ήδη 60 φιάλες και πρόκειται να διατεθούν άλλες 240 για την κάλυψη των αναγκών ενός μήνα.

Κανένας πλην της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν έχει την αρμοδιότητα να χαρακτηρίζει ένα νησί «κόκκινο» ή όχι και να προβαίνει στη λήψη περιοριστικών μέτρων-λοκντάουν και την αναστολή λειτουργίας των παραγωγικών του δραστηριοτήτων.

Η διαδικασία που σχετίζεται με την καταγραφή και ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων, ξεκινά με την συλλογή των δεδομένων από τον ΕΟΔΥ και την ενημέρωση του Υπ. Υγείας. Στη συνέχεια τα δεδομένα αξιολογούνται από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων και έπειτα γίνονται οι καθιερωμένες πλέον επίσημες ανακοινώσεις από τον Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας κο Ν. Χαρδαλιά (κάθε Παρασκευή) και η λήψη περιοριστικών μέτρων-λοκ ντάουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που έχει καταγραφεί.

Οποιαδήποτε άλλη φημολογία, διακινείται εντέχνως και διασπείρεται στην κοινή γνώμη του νησιού μας, αποτελεί συνειδητή παραπλάνηση και πλέον προκαλεί μεγάλη ζημιά σε όλους στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο με την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται στο νησί μας.

Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στον Καλυμνιακό λαό, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες.

                                                      Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...