Γ. Νικητιάδης προς ΝΔ: Με την ιδιωτικοποίηση θα πούμε το νερό-νεράκι

Γ. Νικητιάδης προς ΝΔ: Με την ιδιωτικοποίηση θα πούμε το νερό-νεράκι

«Το πολυτιμότερο ίσως αγαθό στον πλανήτη, το νερό, δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόρευμα έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να αναπτύσσει το πελατειακό της κράτος» τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στα Δωδεκάνησα Γιώργος Νικητιάδης.

Το νομοσχέδιο στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, που υπό τον ορυμαγδό των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

 «Το νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου μετά από πλήθος αντιδράσεων μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα και ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού, στην ουσία απαξιώνει για μία ακόμη φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αντιβαίνει ουσιαστικά στο Σύνταγμα καθώς προσπαθεί να αλλοιώσει  τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα διαχείρισης του νερού.  Η Κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της τις ιδιωτικοποιήσεις και δεν έχει διδαχθεί από τις υψηλές τιμές στην ενέργεια ούτε όμως από την αποτυχία ανάλογου εγχειρήματος παλαιότερα σε ευρωπαϊκές χώρες. Αντί να υπάρξει ενίσχυση των ΔΕΥΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έως τώρα έχουν αποδείξει ότι είναι ικανότατες να διαχειριστούν το δημόσιο αγαθό του νερού, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστήσει το κοινωνικό αυτό αγαθό, εμπόρευμα για να το πουλήσει στη συνέχεια σε ιδιώτες. Έτσι έχει μάθει. Το νερό, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει, είναι Δημόσιο Αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα. Το νερό δεν πωλείται. Η  Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί να σταματήσει τα κάθε είδους τεχνάσματα, με στόχο την είσοδο των Ιδιωτών στον κύκλο διαχείρισης του νερού. Οφείλει επίσης να διασφαλίσει, τη Δημόσια Διαχείριση του Νερού και την ασφαλή λειτουργία των δικτύων, την ποιότητά του και το χαμηλό κόστος, για όλους τους πολίτες», αναφέρει ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...