Γιώργος Υψηλάντης, Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου: Η δική μας απότιση φόρου τιμής! Η δημόσια περιουσία του νησιού, να αποδοθεί στον Ροδιακό Λαό

Η σημερινή συνέντευξη του κ. Αλεβιζόπουλου, Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΥΠΑ και του τοπικού  σωματείου του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ, με την πληθώρα των οικονομικών και νομικών στοιχείων που παρουσιάσθηκαν σ’ αυτήν, υπήρξε αποκαλυπτική. Επιβεβαιώθηκε απόλυτα η ορθότητα της ξεκάθαρης θέσης μας να ταχθούμε από την πρώτη στιγμή, ενάντια στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Ρόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου , οφείλουν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις τους να συζητήσουν κατά προτεραιότητα το θέμα, να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις και να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες αποτροπής της αρνητικής αυτής εξέλιξης.

Ο τόπος μας δέχεται σήμερα πολλαπλές επιθέσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορικά με την ακίνητη περιουσία του Ροδιακού Λαού. Είχαμε την ατυχία να στερηθούμε μεγάλου τμήματος της ακίνητης περιουσίας μας, που με τη βία οι δυνάμεις κατοχής μεταβίβασαν στην κυριότητα του Ιταλικού Δημοσίου. Το Ελληνικό Δημόσιο βρέθηκε έτσι μετά την απελευθέρωση, ιδιοκτήτης «δημόσιας περιουσίας» τόσης όσης δεν έχει πουθενά αλλού στην χώρα. Ακολούθησαν κι άλλες τέτοιες αρπαγές στην περίοδο της συνταγματικής εκτροπής της χώρας, όπως για παράδειγμα αυτή του κάμπου του Παραδεισιού για τη δημιουργία του αεροδρομίου. Αυτές τις μέρες βιώνουμε επιπλέον, το απύθμενο θράσος και την αποικιακή τους νοοτροπία, στην καρδιά της πόλης της Ρόδου, στην Ροδιακή Έπαυλη.

Είναι καιρός να μπει ένα φρένο στον κατήφορο που μας οδηγούν! Αυτή θα είναι και η καλύτερη απότιση φόρου τιμής στους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας, αυτή θα είναι η καλύτερη συνεισφορά της δικής μας γενιάς, 66 χρόνια μετά την Ενσωμάτωση.

Η προγραμματική μας πρόταση για τη «δημόσια» περιουσία στο νησί μας, είναι καθαρή. Απαιτούμε και διεκδικούμε την άμεση παραχώρησή της στον Δήμο Ρόδου. Προτείνουμε τη σύσταση θεσμοθετημένου οργάνου του Δήμου για τη Διαχείριση και Αξιοποίηση της, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του τόπου (ΕΒΕΔ, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, κλπ). Σκοπός της αξιοποίησής της, θα είναι η αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ρόδου.

Έφτασε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας, στα δικά μας χέρια! Έφτασε η ώρα να αποφασίζουμε εμείς για μας κι όχι άλλοι χωρίς εμάς! Η ανάπτυξη του τόπου θέλει τόλμη, απόφαση και αγώνες διεκδίκησης!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...