Γιώργος Υψηλάντης: Οι εκλογές έγιναν με τον λιγότερο "καθαρό" τρόπο - Θα ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση

«Αυτές οι εκλογές έγιναν με τον λιγότερο «καθαρό» τρόπο, απ’ όλες όσες έχω υπόψη μου» δηλώνει σε συνέντευξη του στη Γνώμη ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» Γιώργος Υψηλάντης σημειώνοντας ωστόσο ότι «τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται με ενστάσεις αλλά πολιτικά».  Για την ένσταση της παράταξης του που δεν αμφισβητεί το συνολικό κύρος των εκλογών, δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της.
Για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών ο κ. Γιώργος Υψηλάντης  δηλώνει πανέτοιμος και αυτός και η παράταξη του: « Αν συμβεί αυτό, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα αν επιθυμούν ή όχι ανατροπές στο σημερινό σκηνικό».
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρεται στην παράταξη που εκπροσωπεί: «Η ΡΟΠΟΑΝ έχει  παρόν και μέλλον στη Ρόδο. Δεν είμαστε περιστασιακό άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών κι επιδιώξεων, αλλά ομάδα με πολιτικό προσανατολισμό και άποψη για τη Ρόδο.Η ΡΟΠΟΑΝ, οργανώνεται συστηματικά και μεθοδικά. Μετατρέπεται σταδιακά σε ένα κίνημα ενεργών πολιτών, με παρουσία και παρέμβαση στα δρώμενα του τόπου, μέσα κι έξω από το Δήμο. Κι αυτό όσο περνά ο καιρός θα το καταλάβουν όλοι».
Μιλά για τα χρόνια προβλήματα της Ρόδου και το αίτημα του να αντιμετωπιστεί άμεσα ένα από αυτό, το Καρακόνερο: «Υπάρχει ένα βουνό από προβλήματα, που σωρεύονται για χρόνια. Δηλαδή οι δυο μήνες από σήμερα ως τον Σεπτέμβριο είναι μικρό διάστημα για να γίνουν πράγματα; Καταλαβαίνει κανένας τι σημαίνουν δυο επιπλέον μήνες για τη ζωή των κατοίκων στο Καρακόνερο, με τις γνωστές συνθήκες; Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε την απάντηση στο αίτημα μας. Ωστόσο για μας δεν ήταν πυροτέχνημα και βεβαίως η υπομονή μας όπως κι η υπομονή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη!».
Περιγράφει τη στάση της παράταξης του στο νέο δ.σ Ρόδου: «θα ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη δημοτική περίοδο και παρά το ότι το φοβόμαστε, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί η παρτίδα».

Αναφέρεται στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο Διαγόρας: «Μεταξύ τυρού και αχλαδιού έδωσε και μερικές από τις γνωστές πλέον «εντολές» για την επίλυση προβλημάτων. Τώρα ποια λύθηκαν και ποιες λύσεις δόθηκαν, μόνο ο ίδιος και οι παριστάμενοι το γνωρίζουν. Οι αγκαλιές και τα χαμόγελα έπεσαν, οι φωτογραφίες βγήκαν, συνεπώς η δουλειά μας έγινε. Τι παραπάνω θέλετε;».

Τοποθετείται και για τον σχεδιασμό από το ΤΑΙΠΕΔ του ξεπουλήματος ακόμη και του προφήτη Ηλία! «Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη μιας μακρόχρονης πορείας μαλθακότητας, συναίνεσης και υποταγής στις επιλογές της κεντρικής διοίκησης. Το να χτυπάμε σήμερα όψιμα το χέρι, μου φαντάζει σαν σκίσιμο καλσόν. Όσο για τους ΤΑΙΠΕΔΕΣ, τους ΕΤΑΔΙΤΕΣ, τα αφεντικά και τους παρατρεχάμενούς τους, ας πάνε να ξεπουλήσουν ή να νοικιάσουν τα σπίτια και τα χωράφια των γονιών τους ή και ολόκληρα τα χωριά τους. Σιχτίρ πια!»





Η ένσταση σας εκδικάστηκε. Αναμένουμε τις άλλες δύο...Μπορεί να υπάρξουν ανατροπές στο εκλογικό αποτέλεσμα; Τι λέτε;
Η δική μας ένσταση δεν στρεφόταν κατ’ άλλων παρατάξεων, ούτε αμφισβητούσε συνολικά το κύρος των εκλογών. Εκδικάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα και είμαι βέβαιος για το αίσιο της έκβασής της.
Οι κύριες ενστάσεις των άλλων δύο παρατάξεων που αμφισβητούν την ουσία της εκλογικής διαδικασίας, εκτιμώ ότι δεν θα εκδικασθούν σήμερα, αλλά θα τύχουν ολιγοήμερης αναβολής. Δεν είμαι νομικός για να έχω συγκροτημένη άποψη, ωστόσο η πλειοψηφία των νομικών που ασχολούνται με την εκλογική νομοθεσία, θεωρεί σχεδόν βέβαιη την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.
Εκείνο όμως για το οποίο έχω σαφή άποψη, είναι ότι αυτές οι εκλογές έγιναν με τον λιγότερο «καθαρό» τρόπο, απ’ όλες όσες έχω υπόψη μου. Κι αυτό δεν τιμά τον πολιτικό πολιτισμό μας. Η εξαργύρωση πελατειακών σχέσεων και κοινωνικών υποχρεώσεων, η απροκάλυπτη χρήση των μηχανισμών, οι πιέσεις, οι υποσχέσεις και τα φαινόμενα εκμαυλισμού, είχαν την τιμητική τους. Ωστόσο αυτά δεν είναι ζητήματα που αντιμετωπίζονται με ενστάσεις, αλλά πολιτικά. Ο κόσμος τα είδε, τα γνωρίζει! Μπορεί κάποιοι να ενέδωσαν από ανάγκη, αλλά ακόμα κι αυτοί δεν τα επικροτούν.
Ένα ενδεχόμενο είναι και αυτό της προσφυγής σε κάλπες ξανά...Ποια είναι η άποψη σας για επαναληπτικές εκλογές;
Πράγματι είναι ένα ενδεχόμενο, που όμως συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ποσοστό πιθανοτήτων. Οι περισσότεροι μάλιστα, το θεωρούν σχεδόν βέβαιο.
Σε κάθε περίπτωση την επανάληψη των εκλογών ή όχι, δεν την αποφασίζουμε εμείς, αλλά θα προκύψει ως αποτέλεσμα της απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου, η οποία δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή απ’ όλους τους υποψηφίους.
Εκείνο που δεν μπορεί σίγουρα να καθορίσει το δικαστήριο, είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι πολίτες είναι αυτοί που αν κληθούν ξανά στις κάλπες, θα αποφασίσουν συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα αν επιθυμούν ή όχι ανατροπές στο σημερινό σκηνικό.
Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή ή και για την οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.
Ως παράταξη είδαμε να οργανώνεστε...Η "Ρόδος Πορεία Ανατροπής" ήρθε για να μείνει;
Η ΡΟΠΟΑΝ έχει  παρόν και μέλλον στη Ρόδο. Σίγουρα ήρθε για να μείνει. Δεν είμαστε περιστασιακό άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών κι επιδιώξεων, αλλά ομάδα με πολιτικό προσανατολισμό και άποψη για τη Ρόδο και τον τρόπο ανάπτυξής της. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που ανήκουν στον τόπο μας, είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε πολύ για τη βελτίωση των όρων ζωής των συνδημοτών μας.
Η ΡΟΠΟΑΝ, οργανώνεται συστηματικά και μεθοδικά. Μετατρέπεται σταδιακά σε ένα κίνημα ενεργών πολιτών, με παρουσία και παρέμβαση στα δρώμενα του τόπου, μέσα κι έξω από το Δήμο. Κι αυτό όσο περνά ο καιρός θα το καταλάβουν όλοι.
Ζητάτε την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτό με το Καρακόνερο και όχι από τον Σεπτέμβριο...Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει ανταπόκριση...
Υπάρχει ένα βουνό από προβλήματα, που σωρεύονται για χρόνια. Ο κόσμος έχει μπουχτίσει από λόγια και υποσχέσεις. Θέλει δουλειά και αποτελέσματα!
Δεν έχει καμιά σημασία ποιος έρχεται και ποιος φεύγει, ούτε πότε έρχεται ή πότε φεύγει. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι τα προβλήματα υπάρχουν και παραμένουν άλυτα για χρόνια. Δηλαδή οι δυο μήνες από σήμερα ως τον Σεπτέμβριο είναι μικρό διάστημα για να γίνουν πράγματα; Καταλαβαίνει κανένας τι σημαίνουν δυο επιπλέον μήνες για τη ζωή των κατοίκων στο Καρακόνερο, με τις γνωστές συνθήκες; Γιατί δεν πάνε οι ίδιοι να μείνουν εκεί, αυτούς τους δυο μήνες; Ή μήπως αυτοί που εκλέχτηκαν, δεν είναι επί της ουσίας αυτοί οι ίδιοι που και σήμερα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του προβλήματος;
Κάνουμε υπομονή και περιμένουμε την απάντηση στο αίτημα μας. Ωστόσο για μας δεν ήταν πυροτέχνημα και βεβαίως η υπομονή μας όπως κι η υπομονή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη!
Η στάση της παράταξης σας στο νέο δ.σ Ρόδου ποια χαρακτηριστικά θα έχει;
Από τη θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση. Αυτό για μας περιλαμβάνει βεβαίως τον έλεγχο και την κριτική των ενεργειών της δημοτικής πλειοψηφίας, κυρίως όμως περιλαμβάνει τη διατύπωση επεξεργασμένων προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των δημοτών μας και την επιδίωξη των μέγιστων δυνατών συνθέσεων και συναινέσεων σ’ αυτές.
Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη δημοτική περίοδο και παρά το ότι το φοβόμαστε, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί η παρτίδα.
Ήρθε. είδε και απήλθε ο πρωθυπουργός και κατά την άποψη ορισμένων έλυσε και προβλήματα...Το σχόλιο σας..
Όπως το είπατε. Ήλθε, είδε και απήλθε! Μεταξύ τυρού και αχλαδιού έδωσε και μερικές από τις γνωστές πλέον «εντολές» για την επίλυση προβλημάτων. Τώρα ποια λύθηκαν και ποιες λύσεις δόθηκαν, μόνο ο ίδιος και οι παριστάμενοι το γνωρίζουν. Οι αγκαλιές και τα χαμόγελα έπεσαν, οι φωτογραφίες βγήκαν, συνεπώς η δουλειά μας έγινε. Τι παραπάνω θέλετε;
Ο πρωθυπουργός βέβαια τι φταίει; Τώρα έμαθε ότι δεν έχει γιατρό το Καστελόριζο, τώρα πρωτάκουσε για κάποιο ΤΑΙΠΕΔ, τώρα ενημερώθηκε για τα αφύλακτα σύνορά μας, τώρα …. Εξάλλου περαστικός ήταν ο άνθρωπος. Το πάρτι του ομογενούς επιχειρηματία ήταν μάλλον πιο επείγον θέμα από μια οργανωμένη και θεσμική συνάντηση για την εξέταση και την επίλυση των προβλημάτων της Δωδεκανήσου.
Ας παρηγορηθούμε με το ότι μας σκέφτηκε, μας τίμησε και ασχολήθηκε με τα δικά μας(;), ο Κινέζος Πρόεδρος. Τράνζιτ για Βραζιλία, βέβαια κι αυτός!
Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά ακόμη και το δάσος του Προφήτη Ηλία. Ποια είναι η θέση σας;
Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη μιας μακρόχρονης πορείας μαλθακότητας, συναίνεσης και υποταγής στις επιλογές της κεντρικής διοίκησης και σίγουρα έλλειψης αγωνιστικής και ομόψυχης αντιμετώπισης των απαράδεκτων ενεργειών της. Το να χτυπάμε σήμερα όψιμα το χέρι, μου φαντάζει σαν σκίσιμο καλσόν. Πάρτε για παράδειγμα το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στις τουριστικές περιοχές. Είδατε πουθενά να συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη ή μήπως δεν είναι κι αυτή τουριστική περιοχή; Τα συμπεράσματα δικά σας.
Όσο για τους ΤΑΙΠΕΔΕΣ, τους ΕΤΑΔΙΤΕΣ, τα αφεντικά και τους παρατρεχάμενούς τους, ας πάνε να ξεπουλήσουν ή να νοικιάσουν τα σπίτια και τα χωράφια των γονιών τους ή και ολόκληρα τα χωριά τους. Σιχτίρ πια!
Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όλοι αυτοί που ανέχτηκαν ή και συμμετείχαν στη χάραξη και στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών, σε κεντρικό ή σε τοπικό επίπεδο, έπρεπε να είχαν ήδη πάει σπίτι τους. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Οι ευκαιρίες θα υπάρξουν! Αλλιώς ας το πάρουμε απόφαση, ότι θα ζήσουμε ως παρίες ή χειρότερα ως φυλακισμένοι στον ίδιο μας τον τόπο! Κι αν εμείς φταίμε ή μαζοχιστικά το αντέχουμε, εκείνοι που σίγουρα δεν φταίνε και δεν είναι υποχρεωμένοι να το υποστούν, είναι τα παιδιά μας κι οι επόμενες γενιές των Ροδιτών! Δεν κληρονομήσαμε αυτό το ευλογημένο νησί για να το παραδώσουμε αμαχητί. Γενιές και γενιές Ροδίων πριν από εμάς, έδωσαν αγώνες, υπέστησαν τα πάνδεινα και έχυσαν αίμα, για να μας το παραδώσουν ακέραιο και Ελληνικό! 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...