Γεωργιάδης: Δεν θα μου πάρει ο Τόμσεν τη δόξα για τις απολύσεις!

 

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως απόφαση της κυβέρνησης είναι η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να πάψει να είναι «πάροχος».
 
«Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης», απάντησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις των εκπροσώπων των γιατρών ότι κατά τις συναντήσεις τους είχε δεσμευτεί πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ.
 
Όπως είπε το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στα νοσοκομεία. «Η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια Υγεία είναι άλλο θέμα», ανέφερε σημειώνοντας πως στην παρούσα φάση δεν ισχύει πως θα απολυθούν 1370 γιατροί.
 

 

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, είπε ο υπουργός και σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού».
 
Αναφερόμενος στις φωτογραφίες με τα ράντζα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», είπε ότι «τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», ενώ άφησε αιχμές για όσους διακινούν τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι πίσω τους μπορεί να κρύβονται πολιτικά παιχνίδια.
 
«Ακόμη και πολιτικά deαls μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση», δήλωσε.
 

 

 
ΣΥΡΙΖΑ: Εξοργιστικός και αποκαλυπτικός ο Γεωργιάδης
 
«Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη περί «αυτονόητων» απολύσεων γιατρών, οι οποίες, μάλιστα, δεν θα πρέπει να χρεωθούν στην τρόικα, δεν είναι απλώς εξοργιστικές, αλλά και αποκαλυπτικές των προθέσεων της κυβέρνησης. Σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση,  οι απολύσεις στο χώρο της υγείας είναι εγκληματικές και η κυβέρνηση θα βρει τη σθεναρή αντίσταση της κοινωνίας στα σχέδιά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΗΓΗ: tvxs

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...