Γάκης: Γιατί πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές αφού τίποτα δεν άλλαξε με το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για τις επικοινωνιακού χαρακτήρα ‘πρωτοβουλίες’ σχετικά με το εποχικό επίδομα των εργαζόμενων στον τουρισμό»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την επικοινωνιακή «κινητικότητα» που παρατηρείται στο θέμα του εποχικού επιδόματος των εργαζόμενων στον τουρισμό από εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατατέθηκε στη ΒΟΥΛΗ, μια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που υπογράφεται από 34 βουλευτές της συγκυβέρνησης μεταξύ των οποίων και της Δωδεκανήσου, οι οποίοι πανηγυρίζουν για την επίλυση του προβλήματος της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας τους εποχικά εργαζόμενους.

Οποίος όμως διαβάσει προσεκτικά την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ θα διαπιστώσει ότι προβλέπει τα εξής σημεία: 

1. Το επίδομα ανεργίας θα δίνεται υποχρεωτικά για 3 μήνες και 5 ημέρες και σε όσους εργάστηκαν από 100 έως 149 ημερομίσθια.

2. Για όσους εργάστηκαν από 150 έως 179 ημερομίσθια, δηλ. λιγότερο από 6 μήνες, μπορούν να δηλώσουν στο ΟΑΕΔ ότι επιθυμούν να πάρουν το επίδομα ανεργίας και τότε θα το πάρουν!!!

3 Για όσους εργάστηκαν περισσότερο από 179 ημέρες, δηλ περισσότερο από 6 μήνες, δεν προβλέπεται επίδομα ανεργίας. 

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, συντονισμένοι με τα Ε.Κ. Ρόδου και Κω και με τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου και της Κω, αλλά και με όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, θα δώσουμε μάχη να επαναφέρουμε το προηγούμενο καθεστώς.

Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε μάχη να καταργηθεί το όριο των 179 ημερομισθίων, γιατί στη Ρόδο στην Κω και σε μεγάλο βαθμό και στην Κρήτη η τουριστική περίοδος και επομένως οι συμβάσεις εργασίας είναι μεγαλύτερες από 6 μήνες, με αποτέλεσμα, να μην δικαιούνται να πάρουν το επίδομα ανεργίας, οι περισσότεροι από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους!

Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, ΤΩΡΑ, είναι η ώρα της καθοριστικής μάχης για το επίδομα ανεργίας».

 

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...