Αστυνομική "επιχείρηση'" για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών προς ευρωπαϊκές χώρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δυο (2) αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος που προσπάθησε να προωθήσει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα μη νόμιμο μετανάστη, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου

Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, εισιτήρια κ.α.

Σε βάρος μιας από τους δράστες-διακινητές εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παρόμοια υπόθεση

Συνελήφθησαν προχθές (13-07-2013) στη Ρόδο, τρεις (3) αλλοδαποί από τους οποίους ένας 50χρονος υπήκοος Παλαιστίνης και μια 40χρονη υπήκοος Ολλανδίας ως διακινητές, καθώς και ένας 25χρονος υπήκοος Σύριας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση - διευκόλυνση εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της παράνομης διαμονής στη χώρα.

Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ρόδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, αστυνομικός προσποιούμενος το μεσολαβητή ήρθε σε επαφή με τον 50χρονο συλληφθέντα ο οποίος αναζητούσε συνεργό προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από τη χώρα και προώθηση στο εξωτερικό μη νόμιμων αλλοδαπών έναντι αμοιβής.

Ακολούθησε ελεγχόμενη επιτήρηση των δυο διακινητών οι οποίοι προχθές ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά στη Ρόδο συνοδεύοντας και καθοδηγώντας τον 25χρονο Σύριο μέχρι τον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου, προκειμένου να τον διευκολύνουν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

Για το σκοπό αυτό οι διακινητές προμήθευσαν τον Σύριο με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρικών Αρχών και είχαν υποσχεθεί στον «μεσολαβητή» αστυνομικό το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε ότι σε βάρος της 40χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας για παρόμοια υπόθεση.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

o Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών Αρχών o Τέσσερα (4) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτήριων o Δυο (2) κάρτες ανάληψης και ταχυμεταφοράς χρημάτων

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Την προανάκριση διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων σε ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...