Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει στην Τήλο - Δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Τήλου, για ύπαρξη Φ/Γ πλοίου σημαίας Τουρκίας σε ασυνήθιστη θέση εκτός της πορείας του, δυτικά ν. Τήλου, στην θαλάσσια περιοχή Άκρα Μουρσέλα.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με ιδιωτικό πλωτό μέσο, όπου εντόπισαν το ανωτέρω πλοίο να έχει προσαράξει σε βραχώδη περιοχή ενώ κατόπιν επικοινωνίας με τον Πλοίαρχο του πλοίου ενημερώθηκαν πως δεν υπάρχει εισροή υδάτων ούτε εκροή πετρελαιοειδών.

Στη συνέχεια, στο σημείο κατέφθασαν προς συνδρομή δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ-ΑΚΤ. καθώς και τα ρυμουλκά “ΧΡΗΣΤΟΣ XXV” Ν.Π. 10998 και “ΠΟΘΗΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 12730, το οποίο τοποθέτησε και πλωτό φράγμα στη περιοχή, ενώ ακολούθησε και επιθεώρηση ύφαλων από εξουσιοδοτημένο δύτη. Στο πλοίο επέβαιναν 17 άτομα ως μέλη πληρώματος, όλα καλά στην υγεία τους, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων καθώς ο Πλοίαρχος δεν είχε ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή για τον συμβάν, ως όφειλε.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...