Αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου στην Αθήνα για τα ΕΛΤΑ Παραδεισίου

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ,
την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11:00 το πρωί, κλιμάκιο αποτελούμενο από τους : Δήμαρχο Ρόδου κ. Κουσουρνά, Δημοτικούς Συμβούλους Παναή Ευαγγελία και Γ. Αφεντούλη, και τον Πρόεδρο Τ. Σ. Παραδεισίου Μ. Χατζηκαντή, θα συναντηθούμε στην Αθήνα, με τον κ. Μελαχροινό, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ. Το κλιμάκιο θα συνοδεύει και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Γάκης.
Στην συνάντηση αυτή, θα παρουσιάσουμε στην κεντρική διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., όλα τα ατράνταχτα στοιχεία και κριτήρια -κοινωνικά αλλά και οικονομικά-, με βάση τα οποία, αποδεικνύεται ότι, η απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. να κλείσουν το Ταχυδρομείο Παραδεισίου, είναι :
1)Αφενός μεν, απολύτως άδικη και καταστροφική, για το Παραδείσι και τα υπόλοιπα δέκα χωριά και την ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί, όχι μόνον ταχυδρομικά, αλλά και ως μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα :Δαματριά, Θολός, Σορωνή, Φάνες, Καλαβάρδα, Σάλακος, Διμυλιά, Ελεούσα, Πλατάνια, Απόλλωνα, επιπλέον, τον Διεθνή Αερολιμένα Ρόδου, τα στρατόπεδα Καλαμώνος, και το Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα.
2)Αφετέρου, απολύτως λανθασμένη και ασύμφορη, όχι μόνον για την περιοχή, αλλά και για τα ίδια τα ΕΛ.ΤΑ.
Η συνάντηση αυτή, γίνεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και των διαμαρτυριών, που ολόκληρη η κοινωνία του Παραδεισίου και των άλλων δέκα χωριών, πραγματοποίησε σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και είχε ως πρώτο άμεσο αποτέλεσμα, την αναστολή του κλεισίματος του Ταχυδρομείου Παραδεισίου, που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 Δεκεμβρίου.
Θα απαιτήσουμε, και ελπίζουμε, η συνάντηση αυτή να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, το Ταχυδρομείο Παραδεισίου όχι μόνον να παραμείνει ανοιχτό και τώρα και στο μέλλον, αλλά, να αναβαθμισθεί ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, για το καλό και του Παραδεισίου, και όλης της ευρύτερης περιοχής, που το έχουν απόλυτη ανάγκη, μιας και είναι η περιοχή που θυσιάσθηκε και συνεχίζει να θυσιάζεται -έχοντας δια της βίας επωμησθεί, όλες τις βαρύτατα οχλούσες δραστηριότητες (Αεροδρόμιο, ΔΕΗ, Ραντάρ), στον βωμό της τουριστικής και
οικονομικής ανάπτυξης όλης της Ρόδου, χωρίς ποτέ, να έχει λάβει, ούτε το πιο παραμικρό αντιστάθμισμα, ως ελάχιστη ανακούφιση από την καταστροφή όλης αυτής της περιοχής.
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, ως προς την απαξίωση και την υποτίμηση - εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών-, του κλιμακίου της Ρόδου, που παραπέμπεται να συνομιλήσει με διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ πρόκειται πρωτίστως για πολιτικές αποφάσεις και ελπίζω, αυτό, να μην προδικάζει κάποια αποτελέσματα, που όποια κι αν είναι, θα φανούν στην διάρκεια της συνάντησης. Αυτά όλα, θα συζητηθούν και θα κριθούν, εκ του αποτελέσματος...
Εμείς, την μάχη θα την δώσουμε, και εκεί, με όλες μας τις δυνάμεις !!!

Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος- Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...