Αναφορά του Δημήτρη Γάκη προς το Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη γιατρών στο Νοσοκομείο της Λέρου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: «Επιστολή του Δημάρχου Λέρου αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στους νησιώτες συμπολίτες μας από τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΚΘ- ΓΝ-ΚΥ Λέρου»

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γάκης Δημήτριος, καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό με θέμα: «Επιστολή του Δημάρχου Λέρου αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται στους νησιώτες συμπολίτες μας από τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου».

Ο δήμαρχος Λέρου στην επιστολή του, σημειώνει την έλλειψη ιατρού αναισθησιολόγου στο διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2023 στο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη αυτή στη λειτουργία της μονάδας Υγείας στη Λέρο, καθώς επίσης και την επακόλουθη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των μερικών χιλιάδων συμπολιτών μας που κατοικούν στη Λέρο και στα γειτονικά νησιά που εξυπηρετούνται από το ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου (Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι).

Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Λέρου κατονομάζει μια προς μία τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ Λέρου. Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Λέρου χρειάζεται άμεσα, μεταξύ άλλων, ιατρούς των κάτωθι ειδικοτήτων: νευρολόγο, οδοντίατρο, αναισθησιολόγο και ψυχίατρο, τη στιγμή μάλιστα που το ΚΘΛ αποτελεί μια σημαντική μονάδα ψυχικής Υγείας στη χώρα.

Οι Δωδεκανήσιοι, αντιδρούν στην υποβάθμιση της Υγείας στα νησιά του Αρχιπελάγους. Οι τοπικές νησιωτικές κοινωνίες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι νησιώτες, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ στη Δωδεκάνησο ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα που να διασφαλίζουν την παροχή ποιοτικών κρατικών υπηρεσιών Υγείας σ’ όλη τη νησιωτική χώρα.

Επισυνάπτεται το σχετικό υπόμνημα.

Παρακαλούμε για την απάντηση σας και τις σχετικές ενέργειες του Υπουργείου για αποτελεσματική και οριστική επίλυση του θέματος.

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2023

Ο καταθέτων βουλευτής

Γάκης Δημήτριος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...