Ανακοίνωση του Συλλόγου της Ρόδου Νέας Υόρκης για την Αγία Σοφία

Η ανακοίνωση του Συλλόγου της Ρόδου Νέας Υόρκης, σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μιας απόφασης που αυτομάτως σηματοδοτεί την οριστική και αναμενόμενη ρήξη αυτής της χώρας με το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου. Μια απόφαση λαϊκιστική, που δεν εξυπηρετεί παρά μόνο μικρό-κομματικά συμφέροντα, μια απόφαση που υποτιμά τελείως και λανθασμένα τη νοημοσύνη και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, αντίδραση η οποία στο σύνολο της και μακροπρόθεσμα, θα πλήξει ανεπανόρθωτα τους ίδιους τους λαϊκιστές, την αξιοπιστία της ίδιας τους της χώρας και δυστυχώς στο τέλος, τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες.

Νίκος Καρτάλης

Πρόεδρος Ροδιακού Συλλόγου Νέας Υόρκης - Απόλλων

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ // ANNOUNCEMENT
President Nikos Kartalis
Vice President Kalliopi Ziangos
Treasurer Thalia Tzorzis-Vlepakis
Secretary Eleni Sakellis
Board Members
Savvas Sotrilis Petros Chatzimichalis
Katerina Frangopoulou Ereni Chatzimichalis Evangelia Platella
Νέα Υόρκη, 10 Ιουλίου 2020
Ο σύλλογος της Ρόδου Νέας Υόρκης – Απόλλων, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, μια απόφαση που προσβάλλει βάναυσα ένα σύμβολο Παγκόσμιου Πολιτισμού, την ιστορική του μνήμη, τους Χριστιανούς ανά την υφήλιο και όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ενώνουμε την φωνή μας με την Ελληνική Κυβέρνηση και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες που της αναλογούν.
New York, July 10, 2020 The Pan-Rhodian Society of New York – Apollon, strongly condemns Turkey's decision to turn Hagia Sophia into a mosque, a decision that brutally insults the historical memory of a world’s cultural symbol, Christians around the globe and the entire civilized world. Along with the Hellenic Government, we call the International Community to assume its historic responsibilities.
Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Νίκος Καρτάλης Ελένη Σακέλλη
Pan-Rhodian Society of America - Apollon Inc. New York – Chapter No. 3 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ email: panrhodian.society.ny@gmail.com

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...