Ανακοίνωση ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου: Μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ- Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ- Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

 

Το ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ που απαιτούν την απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η “οδύνη” της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για την τραγωδία των Τεμπών ήταν τέτοιας έντασης που εν μέσω εθνικού πένθους έσπευσε να στρώσει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού δημιουργώντας μια ανεξάρτητη αρχή -έναν Λεβιάθαν- που θα έχει υπό την εποπτεία της την Ενέργεια, τα Απόβλητα και το Νερό. Και αυτό δίχως διαβούλευση.

Ήταν παράλληλα τέτοιας έκτασης η “πρεμούρα” της διακυβέρνησης Μητσοτάκη για την εκτέλεση του συμβολαίου παραχώρησης στα ιδιωτικά συμφέροντα, του πλέον κοινόχρηστου και πολύτιμου αγαθού ,που η συνεδρίαση και η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Απαιτήθηκε η σφοδρή αντίδραση ακόμη και αυτοδιοικητικών της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να αποφασίσει με βαριά καρδιά την αναβολή της ψήφισης για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη μια εσωτερική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη  Δωδεκανήσου ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ που όπως υπογραμμίζουν το νερό “είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Το νερό είναι ζωή. Δεν είναι εμπορικό προϊόν. Το νερό ως κοινωνικό αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο πρέπει να διαφυλαχθεί από κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησης του. Αντιβαίνει στο Σύνταγμα κάθε προσπάθεια αλλοίωσης του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα διαχείρισης του ύδατος. Έχει κατοχυρωθεί ξεκάθαρα ότι το νερό ανήκει σε όλους τους πολίτες και δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει...Η ιδιωτικοποίηση των νερών επιχειρήθηκε δεκαετίες πριν σε χώρες της Ευρώπης και απέτυχε λόγων των υψηλών τιμολογίων που εφαρμόστηκαν, την έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων και της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών διαχείρισης. Σήμερα, το σύνολο των χωρών αυτών επανέφερε τη διαχείριση του νερού στο κράτος ή στους Δήμους”.

Το ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη επαναλαμβάνει: Ο κατακερματισμός των υπηρεσιών και του δημοσίου πλούτου δεν γίνεται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους, αλλά για να πλουτίσουν οι εγχώριοι και διεθνείς ολιγάρχες, ενώ το πραγματικό κόστος διαχείρισης θα συνεχίσει να επιβαρύνει τους φορολογούμενους. Αυτό είναι ένα μάθημα που μάθαμε θρηνώντας νεκρούς στα Τέμπη.

Μην τολμήσετε. Θα μας βρείτε απέναντι.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...