Αθωώθηκαν πριν λίγο και οι 30 Καρπάθιοι από το δικαστήριο της Ρόδου



Αθώοι κρίθηκαν πριν από λίγα λεπτά από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Ρόδου οι 30 Καρπάθιοι που εμπλέκονταν στην υπόθεση της μαστροπείας και σωματεμπορίας που αποκαλύφθηκε στην Κάρπαθο τον Οκτώβριο του 2011, με κεντρικό πρόσωπο μια 15χρονη από την Ουγγαρία.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους τρεις αλλοδαπούς

Η δίκη ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και κατά την προδικασία κατατέθηκε μεταξύ άλλων από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης, το αίτημα της αυτοπρόσωπης εμφάνισης τόσο της ανήλικης Ουγγαρέζας που είχε κάνει την καταγγελία (ηλικίας τότε 15 ετών), όσο και της 16χρονης (τότε) συμπατριώτισσας της.


Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρέθηκαν συνολικά 33 άτομα, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχαν συλληφθεί 8, τέσσερις έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί. Και αυτό διότι στην εξέλιξη της υπόθεσης «προστέθηκαν» ως κατηγορούμενοι και 25 κάτοικοι Καρπάθου, οι οποίοι φέρονται να είχαν συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη Ουγγαρέζα, έναντι χρηματικού ποσού.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στην πατρίδα της την Ουκρανία την εξαφάνιση της, για την οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα

που διενήργησαν το διάστημα εκείνο, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το απόγευμα στην Κάρπαθο.
To Πλήρες ρεπορτάζ στον σύνδεσμο
 http://rodiaki.gr/article.php?id=270606&catid=5&maincatid=1#ixzz2ritIp71i
ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...