Έξι τρόποι για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Ερευνητές από δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από τις ΗΠΑ δημοσίευσαν πρόσφατα μια μεγάλη ανακάλυψη στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine. Οι ερευνητές εντόπισαν μεταλλάξεις σε ένα γονίδιο, που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

Αυτή η ανακάλυψη είναι πιθανό να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα μιμούνται την επίδραση της μετάλλαξης, αναφέρει άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time.

Η διατήρηση της καλής υγείας δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από φάρμακα, αλλά να φροντίζει ο καθένας όσο μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό του.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε με μερικούς απλούς τρόπους να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Χάστε βάρος



Έχει διαπιστωθεί ότι η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί με την αύξηση του βάρους. Επομένως, η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά, υγιή επίπεδα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψει κανείς τον εαυτό του, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η απώλεια βάρους βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα μειώνει και την καταπόνηση της καρδιάς.

Τρώτε υγιεινά



Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος, για να διατηρείται η αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά, λειτουργεί προστατευτικά για την υγεία της καρδιάς. Οι ειδικοί άλλωστε, συστήνουν να αποφεύγει κανείς τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο μπορεί.

Άσκηση



Αν… ιδρώνετε τη φανέλα, προστατεύετε τον οργανισμό σας από υπέρταση. Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 30-60 λεπτά άσκησης τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμη και το περπάτημα κάνει πολύ καλό στην υγεία της καρδιάς.

Μειώστε την ποσότητα καφεΐνης



Ακόμη κι αν δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τους καρδιακούς ρυθμούς και την πίεση του αίματος. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις επιδράσεις της καφεΐνης. Όπως και να ’χει, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην καταναλώνετε πάνω από τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα.

Χαλαρώστε – Διώξτε το στρες



Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να φροντίζει κανείς για την ψυχική του υγεία και να προσπαθεί να αντιμετωπίζει το στρες και το άγχος, καθώς οι ορμόνες που σχετίζονται με αυτό μπορεί να ανεβάσουν τους καρδιακούς παλμούς σε ανησυχητικά επίπεδα.

Αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ



Η νικοτίνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση, ακόμη κι όταν έχει σβήσει κανείς το τσιγάρο. Επομένως, οι καπνιστές διατηρούν την αρτηριακή τους πίεση σε ανεβασμένα επίπεδα, όσο καπνίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, η άμετρη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους, που αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου.
newsbeast.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...