Έκλεψε την τσιγγάνα της καρδιάς του…!

Δίωρη αστυνομική έρευνα πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου στον αυτοσχέδιο καταυλισμό που έχουν στήσει οι τσιγγάνοι στην περιοχή Κορακόνερο. Με την ολοκλήρωση της αστυνομικής εφόδου, προέκυψε η προσαγωγή έξι ατόμων και η σύλληψη τριών, ενώ έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε συνολικά πενήντα άτομα και δέκα οχήματα.
Η αστυνομική επιχείρηση διενεργήθηκε από τις 6.30 έως και τις 8.30 το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που αφορά στη διαχείριση της εγκληματικότητας, την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Η έφοδος των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Σοφίας Μαρίας Βαΐτση, και είχε στόχο όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.). Περιελάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 36 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ασφαλείας, Δίωξης Ναρκωτικών, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ.) και για την κάλυψη των αναγκών πραγματοποίησής της, διατέθηκαν περιπολικά οχήματα με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και δυο αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών.
Τα στοιχεία
Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της έρευνας οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, υπό την εποπτεία του Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Αντώνη Βλαχάκη, έλεγξαν πενήντα άτομα και δέκα οχήματα, προσήγαγαν συνολικά έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, και συνέλαβαν τρία άτομα.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν συγκεκριμένα στη σύλληψη ενός 40χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου που αφορούσε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για παράβαση του Κ.Ο.Κ., μίας 36χρονης σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου ποινής φυλάκισης 5 μηνών για την τέλεση του αδικήματος της κλοπής και ενός 18χρονου για την τέλεση του αδικήματος της αντίστασης. Ο νεαρός φέρεται συγκεκριμένα να προέβαλε αντίσταση, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον ελέγξουν και να τον προσάγουν.
Την έκλεψε…
Δικογραφία για την τέλεση ποινικού αδικήματος σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 27χρονου τσιγγάνου, ο οποίος φέρεται να «απήγαγε» μία 33χρονη τσιγγάνα, προκειμένου να γίνει γυναίκα του! Ο 27χρονος τρελά ερωτευμένος με τη σύντροφό του, επιχείρησε να την κλέψει, ώστε να μπορέσει να τη νυμφευτεί.
Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με την τέλεση του αδικήματος της παράνομης κατακράτησης, αφού έκρυψε την 33χρονη μέσα στο αμάξι του, ώστε να την πάρει μαζί του! Η 33χρονη διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 27χρονο, αλλά δεν ήθελε να φύγει μαζί του, ούτε να τον παντρευτεί, με αποτέλεσμα ο ίδιος να την κλέψει…!
Η παράνομη κατακράτηση της αλλοδαπής φέρεται να τελέστηκε το χρονικό διάστημα από 8 έως και 12 Δεκεμβρίου έτους 2013.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Πρόοδος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...