Άμεση  κινητοποίηση των υπηρεσιών  του Δήμου Η.Ν. Κάσου  για την αντιμετώπιση  της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Ηρωική Νήσο Κάσο - καταγραφή φυσικών καταστροφών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα :  Άμεση  κινητοποίηση των υπηρεσιών  του Δήμου Η.Ν. Κάσου  για την αντιμετώπιση  της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Ηρωική Νήσο Κάσο - καταγραφή φυσικών καταστροφών .

- Φυσικές καταστροφές προκλήθηκαν στην Κάσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας "Μήδεια". Ριπές ΒΔ ανέμων εντάσεως 11 Bft  έπληξαν το νησί κυρίως  σε περιοχές που γειτνιάζουν  με τη θάλασσα  από το βράδυ  της  Δευτέρας  15 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου  .

 

 Ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου αντέδρασε άμεσα πριν ακόμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήξουν το νησί  εξέδωσε οδηγίες και συστάσεις για την ασφάλεια των κατοίκων και την αποφυγή των άσκοπων  μετακινήσεων .

 

    Μετά το πέρας της κακοκαιρίας συστάθηκε  επιτροπή καταγραφής ζημιών οι οποία κοινοποίησε πόρισμα  στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αλλά και στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στον Υπουργό Επικρατείας  στους  βουλευτές του νομού , στην Κ.Ε.Δ.Ε και στην Έπαρχο Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου  για άμεσες ενέργειες  αποκατάστασης των   παρακάτω ζημιών :

 

  • Υποσκαφή οδού, κατολίσθηση και διάβρωση ασφάλτου από παλαιό ΚΕΠ στο Φρυ έως οικία Παναγιωτόπουλου (300 μέτρα) (πέρα από την αποκατάσταση του οδοστρώματος  προτάθηκε   κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης) .
  • Στο Νηπιαγωγείο Φρυ-Αρβανιτοχωρίου στον οικισμό Αρβανιτοχωρίου έγινε κατάπτωση του πάνελ οροφής, καταστροφή τμήματος ξύλινης περίφραξης και ξύλινης πέργκολας
  • Καταστροφή φάρου στο νέο Λιμένα Κάσου
  • Διάβρωση ασφάλτου σε 1.650 μέτρων από Αερολιμένα προς την περιοχή Αμμούα .
  • Στο λιμανάκι της Μπούκας έχουν μεταφερθεί φερτά υλικά και χρήζει άμεσης εκβάθυνσης,
  • Διάβρωση εξωτερικού τοιχίου στο λιμάνι του Εμπορειού το οποίο χρήζει άμεσης συντήρησης,
  • Διάβρωση δρόμου στην περιοχή του Εμπορειού και μερική εξαφάνιση της παραλίας των λουόμενων
  • Βύθιση βάρκας στη περιοχή του Συμιακού γιαλού στο Φρυ (ΕΛ.ΓΑ)
  • Καταστροφή πινακίδων οδικής κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία του νησιού
  • Ολοκληρωτική καταστροφή τάφων στο Κοιμητήριο στο χωριό Πόλι ,
  • Κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Άγιο Γεώργιο Χαδιών και προς Έλλερος   

 

   Επιπροσθέτως ενημερώνουμε ότι  ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου  τελεί σε   κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 30 Μαρτίου του 2019 μαζί με το γειτονικό νησί της Καρπάθου, λόγω των συχνών  πλημμυρικών φαινόμενων και  για το λόγο αυτό  η αποκατάσταση των ζημιών προβλέπεται να επιταχυνθεί .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...