Άλλα λέει ο Κόνσολας για τα δύο ασθενοφόρα της Καρπάθου και άλλα ο Υψηλάντης....Τα ασθενοφόρα συνεχίζουν να αγνοούνται....

"Μύλος" η υπόθεση με τα δύο ασθενοφόρα που έχουν δωρήσει φιλέλληλες στην Κάρπαθο και τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λόγω της γραφειοκρατίας...Και δεν είναι μόνο αυτό...Έχουμε μπερδευτεί τελικά τι ισχύει. Αλλα λέει ο Κόνσολας και άλλα ο Υψηλάντης....Στις 6 Φεβρουαρίου με δελτίο τύπου ο βουλευτής της Ν.Δ Μάνος Κόνσοαλς δηλώνει οτι "πέρασε η τροπολογία και τακτοποιήθηκε το ζήτημα και τα ασθενοφόρα θα αξιοποιηθούν.Το δελτίο είναι το παρακάτω:Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ - 6 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΜΑ : '' Πέρασε η τροπολογία για τα δύο ασθενοφόρα της Καρπάθου. Με τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ τα δύο ασθενοφόρα θα διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού''.

Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα των δύο ασθενοφόρων , που αποτελούσαν δωρεά προς την Κάρπαθο αλλά δεν μπορούσαν να εκτελωνιστούν για να διατεθούν για τις ανάγκες του νησιού.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, που κινήθηκε συντονισμένα το τελευταίο εξάμηνο και σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, πέτυχε να συμπεριληφθεί η σχετική τροπολογία που απαλλάσσει τα ασθενοφόρα από το τέλος ταξινόμησης και κάθε είδους φόρους.
Με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ , τα δύο ασθενοφόρα θα μπορούν να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του νησιού, όπως ήδη έχει αποφασιστεί.
Σε δήλωσή του ο κ.Κόνσολας επισημαίνει:
« Λύθηκε ένα θέμα που δεν περιποιούσε τιμή σε κανέναν και ιδιαίτερα στο Ελληνικό Κράτος. Είναι ανεπίτρεπτο δωρεές όπως αυτή να μην μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και τον Υφυπουργό Υγείας που αντιλήφθηκαν το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Αυτό που πετύχαμε, μπορεί να φαίνεται αυτονόητο και έτσι θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς όμως με τη γραφειοκρατία, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Χρειάζεται συνεπής, επίμονη και διαρκής προσπάθεια.
Τα δύο ασθενοφόρα, αμέσως μετά τη διευθέτηση των τυπικών λεπτομερειών, πρέπει να πάνε αμέσως στην Κάρπαθο γιατί οι ανάγκες είναι πιεστικές».
Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας , έχει ως εξής:
« Απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης και τους πάσης φύσεως φόρους και τέλη, πλην εισαγωγικού δασμού και ΦΠΑ, τα πλωτά μέσα, τα αυτοκίνητα οχήματα, τα ασθενοφόρα και οι ειδικές κινητές μονάδες, καινούργια ή μεταχειρισμένα, τα οποία παραχωρούνται κατά κυριότητα με δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν με τη μορφή ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, τις ΔΥΠΕ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ για τν εξυπηρέτηση των αναγκών τους και εφόσον έχει προηγηθεί αποδοχή της δωρεάς από τον οικείο Υπουργό».
¨Ο έτερος βουλευτής της Ν.Δ στη Δωδεκάνησο με σημερινό δελτίο του κάνει γνωστή ερώτηση του προς τον υπουργό υγείας με την οποία ζητά να μάθει την τύχη των δύο ασθενοφόρων....
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 08  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Βασίλη Υψηλάντη, προς τον Υπουργό Υγείας, για την τύχη των ασθενοφόρων που δωρήθηκαν στην Κάρπαθο – Παρέμβαση για άμεση τοποθέτηση καρδιολόγου.

Μετά την τοποθέτηση του Βουλευτή, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας» και την αναφορά του για την τακτοποίηση και θέση σε λειτουργία των ασθενοφόρων που έχουν δωρηθεί στην Κάρπαθο, δεδομένου ότι η νομοτεχνική βελτίωση που επήλθε στο συγκεκριμένο άρθρο δεν καλύπτει την περίπτωση αυτή,  απεύθυνε χθες και σχετική έγγραφη ερώτηση στον Υπουργό Υγείας.
Με την ερώτησή του αυτή, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, ζητάει να πληροφορηθεί που φυλάσσονται σήμερα τα δωρηθέντα στην Κάρπαθο ασθενοφόρα, σε ποιά κατάσταση βρίσκονται και ποιά λύση προτίθεται να δώσει το Υπουργείο Υγείας ώστε να τεθούν άμεσα σε χρήση για τον σκοπό που δωρήθηκαν.
Επίσης, με σημερινή του παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας, ζητάει την άμεση πλήρωση της κενής θέσης καρδιολόγου, που δημιουργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.  
Μήπως θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να μάθουμε και εμείς τι ακριβώς γίνεται και να ενημερωθούν και οι Καρπάθιοι σωστά; Να αναφέρουμε πάντως οτι με την άποψη υψηλάντη φαίνεται να συμφωνεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, οτι δηλαδή ακόμη τα ψάχνουμε τα ασθενοφόρα...

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...