« Θέση Ε.Κ.Ρ για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- « Θέση Ε.Κ.Ρ για την αύξηση του κατώτατου μισθού»

     Η ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας, κ. Χατζηδάκη για τη διαμόρφωση του ελάχιστου μισθού στα 780€, μόνο οργή και απογοήτευση μας προκαλεί αφού ζούμε σε μια εποχή που ο πληθωρισμός καλπάζει, η αξία της βενζίνης συνεχώς αυξάνεται, οι τιμές στα αγαθά πρώτης ανάγκης αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι πλειστηριασμοί τρέχουν κατά χιλιάδες ακατάπαυστα.

     Ο κ. Χατζηδάκης δεν σεβάστηκε την επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη και πρόταση του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ και της Γ.Σ.Ε.Ε όπου κάνει λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 826€, τιμή που αποτελεί το χείλος του γκρεμού για το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, αφού για ακόμη μια φορά δεν εφαρμόστηκε το αυτονόητο όπου η τιμή του κατώτατου μισθού διαμορφώνεται μετά από διαβουλεύσεις όλων των κοινωνικών εταίρων.

     Ο κ. Χατζηδάκης για ακόμη μια φορά δεν λαμβάνει υπόψη του την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

     Η Κυβέρνηση δεν πιστεύει πως σε τουριστικές περιοχές, η ανεργία πέφτει κάτω από το ποσοστό του 10% ώστε να ξεμπλοκάρουν οι τριετίες, οι οποίες αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων μετά το βασικό τους μισθό, ειδικά τώρα που οι περισσότεροι επαγγελματικοί κλάδοι ζητούν κατά χιλιάδες εργατικά χέρια και η Κυβέρνηση προσπαθεί με διάφορα προγράμματα να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας και με διάφορα τερτίπια-bonus (market pass, fuel pass κτλ) να καλύψει τις χρηματικές ανάγκες των πολιτών.

     Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε  ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από τις διαβουλεύσεις των κοινωνικών εταίρων και να επιστρέψει τις τριετίες στους εργαζομένους που τους έκλεψαν οι μνημονικές πολιτικές.   

                                                             ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

              ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                       ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μαθητές απο Λύκειο της Ρόδου(Βενετόκλειο) πήγαν να κολυμπήσουν στην παραλία "Ελλη", εννοείται όχι...
Εικόνες ντροπής σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Διαγόρας που διαχειρίζεται η Fraport. Μια σύντομη...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...