«Ώρα της Γης», απόψε

«Ώρα της Γης» σήμερα και σπίτια, φορείς, επιχειρήσεις, μνημεία μεταξύ των οποίων και η Ακρόπολη, σβήνουν συμβολικά τα φώτα στις οκτώ και μισή το βράδυ, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Απόψε το βράδυ στις 8.30 θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα για μια ώρα σε χιλιάδες σπίτια, αλλά και σε επιχειρήσεις, μνημεία , συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», μια πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει το WWF για να σταλεί παντού το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για την «Ώρα της Γης», τα φώτα θα σβήσουν απόψε για μια ώρα στην Ακρόπολη, τον Λευκό Πύργο και στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Επίσης, θα σβήσουν τα φώτα και σε πολλά εμβληματικά κτήρια όπως το Δημαρχείο της Αθήνας, η Τεχνόπολη, στο Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και η  Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας συμμετέχει και αυτή και τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα σβήσουν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Συσκότιση κτηρίων θα γίνει και σε πολλούς δήμους της χώρας ενώ και στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα στις 8.30.

Διαδικτυακή εκδήλωση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πραγματοποίησε χθες το  βράδυ το Κινητά Αλλαγής με την κ. Γεννηματά να υπογραμμίζει ότι σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαίος ένας νέος κλιματικός νόμος για την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση ποιότητας ζωής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...