«Σε Λειψούς και Αγαθονήσι ο Μάνος Κόνσολας. Θερμή υποδοχή από τους πολίτες»

5 Μαΐου 2023

- ΘΕΜΑ:  «Σε Λειψούς και Αγαθονήσι ο Μάνος Κόνσολας. Θερμή υποδοχή από τους πολίτες»

 

«Εδώ χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι με υπερηφάνεια και σθένος που αγαπούν τον τόπο τους και δεν τον εγκαταλείπουν. Εδώ είναι και η μεγάλη ηθική υποχρέωση του Κράτους να σταθεί δίπλα τους», τόνισε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που επισκέφθηκε Λειψούς και Αγαθονήσι.

Ο κ. Κόνσολας έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους κατοίκους, συζήτησε μαζί τους, άκουσε τις επισημάνσεις αλλά και τις αγωνίες τους.

Οι πολίτες ευχαρίστησαν τον Μάνο Κόνσολα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και με την οποία δόθηκε οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με τις διεκδικήσεις του Δημοσίου σε ιδιωτικές περιουσίες σε μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως το Αγαθονήσι.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο έργο της ύδρευσης  για τους Λειψούς  με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε ως κεντρικούς στόχους για τη νέα τετραετία:

- Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.

- Την ψήφιση νόμων με σημείο αναφοράς τη νησιωτικότητα και οριζόντια εφαρμογή στους τομείς της υγείας και των μεταφορών.

Έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της στήριξης των συνταξιούχων, τονίζοντας ότι: «θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των συντάξεων. Με την πρώτη αύξηση 7,7% μέσα στο 2023 κάναμε μόνο την αρχή.  Υπάρχει προγραμματική δέσμευση για νέα αύξηση συντάξεων της τάξης του 4%, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η αντιμετώπιση της προσωπικής διαφοράς που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε και στην ανάγκη μιας διαφορετικής φορολογικής αντιμετώπισης των κατοίκων των μικρών νησιών.

«Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων ακριτικών νησιών με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων ήταν μόνο η αρχή, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Ένα μικρό μαγαζί, ένα καφενείο σε ένα ακριτικό νησί πρέπει να έχει κίνητρα και στήριξη για να παραμείνει ανοιχτό. Να μειωθούν συμβολικά και ουσιαστικά οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στα μικρά νησιά».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...