«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λέρου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

27 Μαρτίου 2023

 

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λέρου»

 

Στις ανάγκες του νοσοκομείου Λέρου, που πρέπει να καλυφθούν μέσα από τον προγραμματισμό των νέων προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, αναφέρεται με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις ψυχιάτρων και μία θέση αναισθησιολόγου. Μάλιστα, η κάλυψη της θέσης του αναισθησιολόγου είναι μείζονος σημασίας αφού πρέπει να αναπληρώνει τη μοναδική ιατρό-αναισθησιολόγο που υπηρετεί στο νοσοκομείο της Λέρου.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Κόνσολας θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη σε επόμενη προκήρυξη να συμπεριληφθεί η κάλυψη κενών θέσεων στο νοσοκομείο Λέρου και αναφέρεται συγκεκριμένα στις θέσεις νευρολόγου, νεφρολόγου και παιδιάτρου.

Στην παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η Λέρος, πέρα από ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες, εξυπηρετεί και τις ανάγκες δημόσιας υγείας των κατοίκων του νησιού, καθώς και των κατοίκων στα γειτονικά νησιά της Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...