«Οι Ερωτευμένοι της Βαλένθια» από την Θεατρική Ομάδα Καλύμνου

«Οι Ερωτευμένοι της Βαλένθια» από την Θεατρική Ομάδα Καλύμνου

-Στην τρέλα του πάθους και στο πάθος της τρέλας θα είμαστε φέτος το καλοκαίρι εμείς στη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου!  Με το έργο του Ισπανού ΛόπεΝτε Βέγκα «Οι Ερωτευμένοι της Βαλένθια», σας ταξιδεύουμε στη Μεσογειακή Ισπανική αυτή πόλη, πουχρησιμοποιεί ως κρησφύγετό του ο ήρωάς μας, παρασύροντας κι άλλους, παράφρονες και λογικούς, στη δίνη του έρωτα!

Μια μεγάλη παρέα 30 μελών της ΘΟΚ, παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Κατερίνας Κλωνάρη, ντύνονται Βαλενθιάνοι και ξεχύνονται σε πλατείες και δρόμους για να μας θυμίσουν πως «ο έρωτας είναι η πιο περίπλοκη μορφή της τρέλας!»

Θα είμαστε εκεί, στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου, την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, την Τετάρτη 3, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου στις  9:15 μμ. για να γευτείτε κι εσείς κάτι από την «πηγή της ύπαρξής μας»!

Που ξέρετε; Μπορεί να παρασυρθείτε!

 

Μια ιπποτική και χαριτωμένη κωμωδία καταστάσεων

Ο θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Λόπε ντε Βέγκα (1562 – 1635) υπήρξε το «πρότυπο της ισπανικής διάνοιας» για τους συγχρόνους του. Ήταν  μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Χρυσού Αιώνα Αναγέννησης στη χώρα του και η  φήμη του στον κόσμο της λογοτεχνίας στην Ισπανία έπεται μόνο αυτή του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Οτεράστιος όγκος της λογοτεχνικής παραγωγής του είναι ασύγκριτος, καθιστώντας τον έναν από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Τηνεποχή που μεσουρανούσε ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, εκείνος έγραψε στην Ισπανία τους Ερωτευμένους της Βαλένθια. Έργο κλασικό και ποιητικό. Μια ιπποτική και χαριτωμένη κωμωδία καταστάσεων, διαχρονική και σύγχρονη που καταπιάνεται με την τρέλα του Έρωτα. Ποιος δεν είναι ή δεν έχει υπάρξει τρελός από Έρωτα; Ποιος δεν έχει φτάσει στα άκρα για χάρη του;

 

Η υπόθεση

Μέσα στο διάσημο φρενοκομείο της Βαλένθια συναντιούνται και ερωτεύονται ο νεαρός Φλοριάνο που προσποιείται τον τρελό για να γλιτώσει την σύλληψη για την δολοφονία του πρίγκιπα Ρεϊνέρο και η όμορφη Εριφίλα, που αφού τη λήστεψε και την εγκατέλειψε γυμνή ο υπηρέτης της, την περάσανε για τρελή και την μαζέψανε! 

Οι δυο τους παριστάνουν τον Άμλετ και την Οφηλία. Αν και η τρέλα τους γίνεται πιστευτή, σειρά από εμπόδια δεν τους επιτρέπουν να χαρούν τον έρωτά τους…

Όλοι οι ήρωές του έργου, ευγενείς, υπηρέτες, γυναίκες, άνδρες, νεαροί, ηλικιωμένοι, γνωστικοί και μισότρελοι, όλοι υποφέρουν από έρωτα που παρουσιάζεται σε όλες τις εκδηλώσεις του: κεραυνοβόλο χτύπημα, πάθος, πόθος, κτητικότητα, υποψίες, ζήλια και κάνει τους πιο λογικούς ήρωες να μοιάζουν πιο τρελοί από τους τρελούς!

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...