«Ν. Σαντορινιός στον Real Fm: Την ανικανότητά της να διαχειριστεί το οργανωμένο έγκλημα, η Κυβέρνηση την βαφτίζει εγκληματοφοβία»

Αθήνα, 7/06/2021-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός στον Real Fm: Την ανικανότητά της να διαχειριστεί το οργανωμένο έγκλημα, η Κυβέρνηση την βαφτίζει εγκληματοφοβία»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός στον Real Fm και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη. Στον απόηχο των νέων μαφιόζικων εκτελέσεων και των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχολίασε την ευθυνοφοβία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη καθώς και στον ανύπαρκτο σχεδιασμό για την ασφαλή διαχείριση της τουριστικής σεζόν στα νησιά μας.

https://www.youtube.com/watch?v=PN3pvZbbLik

  • Εκτός από την καταστολή και την τρομοκράτηση των πολιτών, ο κ. Χρυσοχοϊδης «αριστεύει» και στην λογοπλασία!

«Με την «εγκληματοφοβία» που εισήγαγε ως έννοια, ο κ. Χρυσοχοϊδης μας δείχνει τα καινούρια του ταλέντα: αφού παραπλανά με ψευδείς ειδήσεις και τρομοκρατεί την κοινωνία, τώρα φαίνεται ότι απέκτησε και νέο ταλέντο, τη λογοπλασία!. Η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Καθημερινά ακούμε για εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου». Μόνο τις τελευταίες 50 μέρες, έλαβαν χώρα 5 τέτοια «συμβόλαια. Αντί λοιπόν ο Υπουργός να λειτουργεί ως ρεπόρτερ, απλά ανακοινώνοντας τις υποθέσεις, ας προβεί επιτέλους σε σοβαρές ενέργειες, ώστε ένα στοιχειοθετήσει τη σύσταση συμμορίας και να προχωρήσει σε συλλήψεις».

  • Η Αστυνομία ενισχύεται μόνο για την καταστολή των πολιτών και όχι για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά εγκλήματα

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει «ενισχυθεί» με μηχανισμούς καταστολής των πολιτών αλλά όχι με δυνάμεις για την καταπολέμηση του πραγματικού εγκλήματος. Άλλωστε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών αστυνομικών αναφέρουν την μεγάλη υποβάθμιση σε προσωπικό που βιώνουν τα αστυνομικά τμήματα και οι αρμόδιες διευθύνσεις. Επί της ουσίας δηλαδή τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται και η εγκληματικότητα έχει αφεθεί ανεξέλεγκτη στη χώρα μας».

  • Τα ψέματα και οι λαθροχειρίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Ο κ. Υπουργός μας έδωσε τα στοιχεία του πρώτου 5μηνου του 2020 και 2021, όμως το γεγονός ότι ήμασταν σε lock- down και όλοι στα σπίτια μας, και άρα οι κλοπές και αυτού του είδους η εγκληματικότητα μειώθηκαν, δεν είναι επιτυχία του. Αυτά είναι σαθρά και γελοία πολιτικά επιχειρήματα».

«Μας λέει ότι ο νόμος Παρασκευόπουλου ευθύνεται για την εγκληματικότητα, όταν πρόκειται για έναν αποσυμφορητικό νόμο, όπως τόσοι άλλοι έχουν ψηφιστεί και ανανεώνονταν συνεχώς».

«Μας είπε ακόμη ότι από το 2018 και έπειτα έχουν αποφυλακιστεί 170 μεγάλοι εγκληματίες διότι «αξιοποίησαν» διάφορες διατάξεις, μεταξύ των οποίων και το νόμο Παρασκευόπουλου, όταν ο συγκεκριμένος νόμος έπαψε να ισχύει το 2017!».

Ο κ. Χρυσοχοίδης έχει επίγνωση ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Οφείλει να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε μία κυβερνητική θέση και ότι ο ρόλος του είναι να ασκήσει πολιτική και όχι να κάνει αντιπολίτευση, στην Αντιπολίτευση. Με το να καυχιέται με ψέματα και να προπαγανδίζει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται.   

  • Μείωση μισθών και εξάλειψη εργασιακών δικαιωμάτων, βρίσκονται στον πυρήνα του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

«Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έχει ως μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και να διαμορφώσει μια εργασιακή ζούγκλα. Δημιουργεί πλαίσιο ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας, με πολλές φθηνές και απλήρωτες υπερωρίες. Σε μια χώρα με 1 εκ ανέργους, πως αυτή η «μεταρρύθμιση» θα βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας, όταν οι μεγάλες εταιρείες θα έχουν πια στη διάθεσή τους έναν «ωκεανό» διαθέσιμων υπερωριών; Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ ανοίγει την πόρτα για τη μείωση των θέσεων εργασίας στη χώρα μας, έτσι ώστε με λιγότερο προσωπικό να βγει περισσότερη δουλειά».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα σωματεία και τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για μια συλλογική και σύσσωμη αντίδραση που θα αποτρέψει τη ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου».

  • Ανύπαρκτη παραμένει η κυβερνητική στρατηγική για την ενίσχυση των νησιών, υγειονομικά και τουριστικά  

«Ενώ, σε διεθνές επίπεδο, μια μεγάλη μερίδα της τουριστικής ζήτησης θέλει να στραφεί στα ελληνικά νησιά,  η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει αύξηση του υγειονομικού προσωπικού, ούτε καν υπήρξε κυβερνητική πρόθεση. Ακόμα και οι εμβολιασμοί, σε ένα μεγάλο βαθμό, μαθαίνουμε ότι γίνονται με δανεικό προσωπικό από την ηπειρωτική χώρα».

«Το δεύτερο ζήτημα, που πρέπει να γίνει σε όλους γνωστό, είναι ότι οι επισκέπτες από σχεδόν όλες τις χώρες χρειάζονται PCR test, για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όμως, ακόμα και στα μεγάλα νησιά, δεν έχει προβλεφθεί ένα υγειονομικό δίκτυο για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση του αυξημένου  αριθμού αυτών των τεστ που θα απαιτηθεί με βάση την αναμενόμενη τουριστική κίνηση».

«Η κατάσταση αυτή δυσχεραίνει περισσότερο στα μικρά νησιά, διότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα. Μιλώντας με την Δήμαρχο Τήλου πριν λίγες μέρες, μου εξέφρασε την απόγνωσή της για το ζήτημα και την προσπάθεια που κάνει για να βρει λύση μέσω ιδιωτικών εργαστηρίων ώστε να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διενέργειας των τεστ. Κανένας σχεδιασμός δεν έχει γίνει από μεριά της Κυβέρνησης, η οποία αρκείται στο να εύχεται ότι σύντομα χώρες όπως η Βρετανία και η Ολλανδία, θα μας βγάλουν από την πορτοκαλί λίστα. Αυτή η Κυβέρνηση έχει μάθει να επικοινωνεί και όχι να σχεδιάζει».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...