«Ν. Σαντορινιός: «Δίκαιο το αίτημα των νησιών της Καρπάθου και της Κάσου για δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: «Δίκαιο το αίτημα των νησιών της Καρπάθου και της Κάσου για δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης»

Με αναφορά του προς το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων,  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, τονίζει  την ανάγκη δημιουργίας Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στο νησί της Καρπάθου.

Στην αναφορά, η οποία στηρίχθηκε στην σχετική επιστολή της Επάρχου Καρπάθου – Κάσου, γίνεται μνεία στα προβλήματα λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο λειτουργεί στην Κάρπαθο. Το ΓΚΑ Καρπάθου δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει επαρκώς τους ασφαλισμένους των δυο νησιών, λόγω της συρρίκνωσης των αρμοδιοτήτων, οι οποίες περιορίζονται πλέον σε παραλαβή και διαβίβαση δικαιολογητικών και αιτήσεων, πληροφόρηση συναλλασσόμενων, καθώς και τήρηση πρωτοκόλλου και διακίνηση αλληλογραφίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημειώνει ότι στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, με χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, καθώς και πολλοί συνταξιούχοι εξωτερικού  και ο μοναδικός τρόπος να εξυπηρετηθούν, προς το παρόν, είναι η μετάβασή τους στο νησί της Ρόδου με ό,τι κόστος και ταλαιπωρία συνεπάγεται.

Προκειμένου λοιπόν να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και για λόγους άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και δίκαιης αντιμετώπισης των νησιωτών, το Υπουργείο οφείλει να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Καρπάθου και της Κάσου, σχετικά με την ίδρυση Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο και θα υπάγεται στην Τοπική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες, τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...